kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fantastik yapımlardan hoşlananlar, Narnia Günlükleri’nin bu ikinci filmini de sevecek.

Bu hafta vizyona iki film giriyor

Narnia Günlükleri Prens Kaspiyan
(The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)
Tür:
Macera
Yönetmen: Andrew Adamson
Oyuncular: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Sergio Castellitto, Peter Dinklage, Warwick Davis, Vincent Grass.
Narnia'nın büyülü dünyasında zaman bizim dünyamızdan daha hızlı akmaktadır. Bu yüzden İngiltere'deki tren istasyonundan hareket eden Pevensey kardeşler, kendilerini bir sonraki durak olan Büyücü Kral Mirax'ın hüküm sürdüğü adada bulurlar. Narnia'nın eski güzel günlerini geri getirebilmek için adanın genç prensi Caspian ve güçlü Aslan'la ittifak yaparlar.

SİNEMA NOTU:
Bu ay Sinema'da aylardır merakla beklediğimiz yeni Batman filmi Kara Şövalye'yle ilgili ayrıntılı bir dosya ve Batman'i yeniden hayata döndüren yönetmen Christopher Nolan'ın şimdiden klasikler arasına giren filmi Akıl Defteri'nin bir analizi var. Ayrıca Sinema yazarları, geçen ay kaybettiğimiz usta yönetmen Sydney Pollack'ın tüm filmlerini yeniden gözden geçiriyorlar. Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan ve Kara Şövalye posterleri dergiyle birlikte hediyeniz.

BİR ÇILGININ İÇİNDE
(Meet Dave)

Tür: Komedi
Yönetmen: Brian Robbins
Oyuncular: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union, Ed Helms, Judah Friedlander, Pat Kilbane, Brandon Molale, Nick Berman, Marc Blucas, Scott Caan.
Küçücük uzaylıların yönetimindeki Dave (Eddie Murphy) adlı bir uzay gemisi dünyaya iner. Söz konusu uzay gemisi, bildiğimiz uçan dairelerden çok farklıdır. İnsan şeklindeki bu uzay aracı, komutanının (Eddie Murphy) tıpatıp aynısının kendi vücutlarına göre binlerce kez büyütülmüş halidir. Dave New York'a vardığında sudan çıkmış balığa dönmüştür; çevresinde neler olduğunu anlamaya çalışırken başına türlü aksilikler gelir. Uzaylıların amacı gezegenlerini kurtarmaktır ancak kullandıkları gemi dünya üzerinde kendine daha ilginç bir misyon bulmuştur: Güzel bir dünyalının (Elizabeth Banks) kalbini kazanmak... Filmin belki de en büyük avantajı, senaryosunda Frasier adlı TV dizisinin yazarlarından Rob Greenberg'in katkısının bulunması. Brian Robbins ve Eddie Murphy işbirliğinin sürdüğünü, yeni filmleri A Thousand Words'ün çekimlerine başladıklarını ve yapımın önümüzdeki sene vizyona gireceğini de ekleyelim.
Haberin fotoğrafları