kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Silk / İpek (D Home) Film: * * */ Ekstralar: Yok
Son zamanlarda görsel açıdan en etkileyici bulduğum filmlerden biri. Michael Pitt ve Keira Knightley zarafet dolu bir oyunla, Alessandro Baricco'nun beğeni toplayan romanının kahramanları. Herve, Japonya'dan ipekböceği kozalarını kaçırıp zengin olmuş bir Fransız. Kurduğu malikanede sevgili karısı Helene'le yaşarken ipekböcekleri tükenince Japonya'ya döner ve orada bir soylunun hiç konuşmayan evlatlığıyla aşk yaşar. Muhteşem bir müzik (Ryuichi Sakamoto) ve soğuk oynanmış olsa da güçlü diyaloglarla dikkat çeken bir film.

Blood Simple/Kansız (A&E Film) Film: * * * * */ Ekstralar:
1980'lerde çıktığı günlerden beri dayanıklılığını kanıtlayan, onun da ötesinde unutulmazlar arasına yerleşen (bana göre bir başyapıttır) bu ilk Coen biraderler filmi, hem bir 'film noir' olarak izlenebilir hem de 'film noir parodisi' olarak. Hemen her kara filmde olduğu gibi bunda da bir aldatma şüphesi ve sakar bir dedektif var. Tabii kanlı sahneler ve muhteşem tesadüfleri de ekleyin. Coen'lere şöhret kapılarını açan filmi kim görmek ve saklamak istemez?

Rome Seasons 2/Roma Sezon2 (HBO/Tiglon)
Dizi:
* * * */ Ekstralar: * * * * *
Beş diskte hemen hemen 10 saate yayılan büyüleyici bir anlatı. Sezar'ın katli ardından iç savaş Roma'yı tehdit etmektedir. Birçok kişi boşalan koltuk için savaşmaktadır. Acımasız ve ihtiraslı Antonius, Atia'ya yaklaşır fakat Sezar'ın tek varisi olan, Atia'nın kurnaz oğlu Octavian'ın engeline takılır. Bu arada Titus Pullo, arkadaşı Lucius Vorenus'u yaşadığı kişisel trajediden dolayı içine düştüğü karanlıktan kurtarmanın yollarını aramaktadır. Ve bir kere daha, bu iki birbirinden tamamen farklı askerin kaderi, Roma'nın kaderi için kesişecektir. İlk sezondaki kadar güçlü, gerçekçi ve sarsıcı. Ekstralar define gibi.

Quand J'etait Chanteur/Şantör (Assanat)
Film: * * */ Ekstralar: Yok

Alain 50 yaşlarında bir şarkıcı. Ünü de büyük, pahalı kulüplerde söylüyor. Bir gece seyirciler arasında çok güzel bir kadın görüyor ve tutuluyor. En sonunda onunla tanışıyor. Marian'la yakınlaşması aşka dönüşecektir ama kadının yanında çalıştığı Bruno da benzer hisler taşımaktadır. Alain ve Bruno birbirini tanımakta olunca da hikâye karmaşıklaşır. Tutku tutulmaları üzerine tipik, sıcak bir Fransız filmi. Gerard Depardieu fena değil.
Haberin fotoğrafları