kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demokrat Parti'de çözülme sürüyor

Yeni Haber
Demokrat Parti'de bir süredir yaşanan huzursuzluklar, yeni istifaları beraberinde getirdi.

DP'nin 6 Ocak'ta yapılan kongresinin ardından Genel Başkanlığa seçilen Süleyman Soylu'nun izlediği politikalara tepki gösteren bir grup partili tepkilerini istifa ederek gösterdi. Aralarında eski Ankara İl Başkanı Namık Kemal Doğan'ın da bulunduğu 34 partili DP'den istifa ettiğini duyurdu. İstifa edenlerin önümüzdeki günlerde MHP'ye katılacağı öğrenildi.

İstifa nedenlerine ilişkin soruları yanıtlayan DP eski Ankara İl Başkanı Namık Kemal Doğan, "Süleyman Soylu ve yakın çalışma arkadaşlarıyla partinin ileriye doğru gitmeyeceği kanaatı hasıl oldu. Önümüzdeki dönemde yeni bir merkez partiye geçeceğiz. MHP'ye yöneliş var. Önümüzdeki günlerde netleşecek. Türkiye genelinde tüm parti teşkilatlarında MHP'ye doğru bir yöneliş var" dedi.

Parti yönetiminin kendi atadığı yöneticileri bile görevden aldığını söyleyen Doğan, şunları söyledi:

"Kendi atadıkları yönetimleri bile görevden alıyorlar, böyle bir atmosferde bir ümit ışığı görünmüyor. Ankara'da çok daha istifa eden olacak. Biz sayın Soylu'yu Genel Başkan seçerken, Tansu Çiller'in talimatıyla seçtik. Çiller'den olumlu olumsuz bir cevap alınmadı. Bu geçici bir süreçti ama görülüyor ki herhalde kendileri ve yakın çalışma arkadaşları bu aşamadan sonra bırakma niyetinde değil."

(ANKA)