kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bizi de Irak'a döndürecekler mi?"

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugünkü sorunun iktidar kavgası, ''sen bakan olacaksın, ben bakan olacağım'' kavgası olmadığını belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti bütünlüğünü, varlığını Atatürkçü temellerde sürdürmeye devam edecek mi etmeyecek mi, bizi de Irak'a, Lübnan'a döndürecekler mi döndürmeyecekler mi, bütün mesele bu'' dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesini ziyaret eden Genel Başkan Baykal, vatandaşları parti otobüsünden selamladı.Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Baykal, herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu, birlikte çalışmak gerektiğini bildirdi.

Vatandaşlara kükürt, mazot, gübre fiyatlarından memnun olup olmadıklarını soran Baykal, ''Bunları en iyi şekilde değerlendiriyorsunuz. Bir dönem geldi geçti, geçiyor. İnşallah bitecek. Yeni dönemi iyi kuralım ne olur. Memleketini seven, devletini, milletini birbirine düşürmeyen biçimde yeniden şekillendirelim. Buna ihtiyaç var. Buna başaracağımıza inanıyorum. Türkiye'nin temeli, mayası sağlam. Atatürk nur içinde yatsın, en güzelini yapmış'' diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupalı bilim adamları tarafından 20. yüzyılın en büyük devlet adamı seçildiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nde herkesin
birlik ve beraberlik içinde yaşadığını ifade eden Baykal, Irak'ta ise 1 milyon kişinin birbirine katlettirildiğini belirtti.''Kendi hallerinde olsa yapmazlar ama nifak sokuyorlar. Bir Irak'a bakın, bir de bizim huzurumuza bakın. Aradaki fark, Mustafa Kemal Atatürk'tür'' diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sizler ve bizler gerekli mücadeleyi yapmazsak bu birlik bütünlük olacak mı? Geçenlerde bir genç kızı çıkardılar. Kız ''Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum. Keşke İngiliz işgali devam etseydi ben daha özgür olurdum'' dedi. Şu mantığa bakın. Yunanlıların İzmir'i işgali sırasında Müslümanlar daha özgür müydü? Bir sorun bakalım dedelerimize, babalarımıza. Bu hangi akıl, hangi fikir, bunları kim öğretiyor bunlara? Öyle bir noktadayız. Bu zihniyeti onlara kim veriyor? Nereden kaynaklanıyor bunlar? Bunlara göz mü yumacağız? Dışişleri Bakanı yurt dışında 'Türkiye'deki Müslümanlar baskı altında' dedi. 'Baskı altındayım' diyen kaç kişi var? İstanbul'da saldırı oldu, araştırınca altından neler çıkıyor. Bunlar doğru mu? Bu gidişe son verme imkanı sizin, milletin elinde.''

Bugün sorunun iktidar kavgası olmadığını bildiren Baykal, ''Sen bakan olacaksın, ben bakan olacağım kavgası değil. Türkiye Cumhuriyeti
bütünlüğünü, varlığını, Atatürkçü temellerde sürdürmeye devam edecek mi etmeyecek mi, bizi de Irak'a, Lübnan'a döndürecekler mi döndürmeyecekler mi, bütün mesele bu. Allah göstermesin, göstermeyecek inşallah'' diye konuştu.

Bu arada, Baykal, Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı'yı üstü kapalı olarak partisine davet etti.Baykal, vatandaşlara ''Hadi siz de Hamit Bey'le konuşun da ne olacaksa olsun. Sizlere çok önem veriyoruz. Başkanımızı da çok seviyoruz'' diye seslendi.Öte yandan, Deniz Baykal'ın konuşması sırasında sivil polislerin otomatik silahlarla güvenlik önlemi aldığı görüldü.

AA