kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İddialar asılsız"

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen "darbe günlükleri"nde adının geçmesine tepki gösterdi ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Öymen, günlüklerde kendisine ilişkin ortaya atılan "Onur Öymen bize Genelkurmay Başkanı'nı tenkit etti.. Genelkurmay Başkanı'nın partinin adamı gibi hareket ettiğini çok yaygın bir kanaat olduğunu belirtti" şeklindeki suçlamalarla ilgili olarak ANKA'nın sorularını yanıtladı. Söz konusu iddiaların ciddiyetinin bulunmadığını öne süren Öymen, 40 yılı aşkın beri çeşitli komutanlarla görevi gereği görüştüğünü söyledi.

Askerlerin "yalan söylemediğini" ileri süren Öymen, "Bir komutana hiçbir zaman yalan söyleniyor denildiğini duymadım. Özden Örnek bu günlükler benim değil diyor. Bu söze inanmak lazım" diye konuştu.

MUHALEFETİ İŞİN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Günlüklerin kime ait olduğunu belirlenmesi gerektiğini ifade eden Öymen, şunları söyledi:

"Kimin bu günlükler? Esas bu soruya sormak lazım. Özden Örnek günlüklerle ilgili olarak iddiaları reddetti ve mahkemeye gitti. Şimdi içinde o kadar çok görebildiğim yanlış var ki, bunların Özden Paşa'nın kaleminde çıkması mümkün değil. Tamamen gerçek dışı şeyler var. İddianame ortaya çıkınca daha net olarak göreceğiz. Benim ismimin geçmesini, muhalefeti sindirme amacı taşıdığı şeklinde yorumluyorum. Muhalefeti bu işin içine çekme çabaları var. Bu konuda hükümeti eleştiren çevrelerden iktidarın rahatsız olduğu biliniyor. Hükümet yandaşı basın bunu sürekli olarak bunu istismar ediyor."

CHP'nin darbelere karşı olduğunu belirten Öymen, "Böyle bir partinin yöneticilerinin darbe yanlısı olması zaten mümkün değildir. Günlüklerde bile benim darbe karşıtı olduğum görüşü var. O zaman bizi neyle eleştirdiklerini bilmiyorum" diye konuştu. Bir kitap çalışması nedeniyle önceki Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'le de görüştüğünü hatırlatan Öymen, "Bir çok suçlama var. Bütün bunların hukuki boyutun değerlendireceğiz. Özden Örnek'in açtığı davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Benim 40 yılı aşkın zamandan beri tanıdığım askerler arasında yalan söylediği iddia edilen kimseye rastlamadım" dedi.

(ANKA)