kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Abdüllatif Şener'in parti hazırlıkları

Yeni Haber
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından parti girişimi hız kazandı. Çalışmaları koordine etmek için Balgat semtinde bir büro kiralanırken Genel Merkez için yer arayışı da başladı.

22 Temmuz seçimlerinde AKP'den aday olmamayı tercih eden ve uzun süreden beri ismi yeni bir parti ile anılan Abdüllatif Şener, kuracağı parti hazırlıklarının sonuna geldi.

Yaklaşık 1 yıldır önemli temaslarda bulunan Şener'in birçok kişiye teklif götürdüğü öğrenilirken, siyaset sahnesindeki genel kanı, AKP hakkındaki kapatma davasının ardından yeni partinin büyük oranda şekilleneceği yönünde. Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in de adı Şener'in partisi için geçerken Çetin, bu iddiayı doğrulamadı. Çetin, "Bu konuda ilgili kimseyle bir görüşmem olmadı" açıklamasını yapmakla yetindi.

Şener'le birlikte hareket eden ekibin içinde yaklaşık 50 kişilik bir grup olduğu belirtilirken Eski Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır ve eski AKP Milletvekili Ersönmez Yarbay'ın isimleri ise kesinlik kazanmadı. Şener'in merkez parti imajını güçlendirmesi için merkez soldan ve sağdan bazı isimleri yeni oluşuma katmayı planladığı kaydedildi.

BALGAT'TA BÜRO TUTULDU

Yeni kurulacak partinin tüzük ve program çalışmaları ise tamamlandı. Partinin kuruluş dilekçesinin ise Ağustos ayı ortasında ya da Eylül ayında İçişleri Bakanlığı'na verilmesi bekleniyor. Öte yandan Abdüllatif Şener'in hafta sonunda yeni parti kuracağını açıklamasının ardından çalışmalar ve görüşme trafiği hızlanırken çalışmaları koordine etmek için Balgat semtinde eski AKP Genel Merkez Binası yakınlarında, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi üzerinde bir büro kiralandı. Yeni kurulacak partinin genel merkezi için de başta Balgat olmak üzere bina arayışlarına başlandı.

(ANKA)