kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyüleyen kumdan heykeller - GALERİ

Yeni Haber
Rusya'nın başkenti Moskova'da WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından açılan kumdan heykeller sergisi büyük beğeni kazandı.

* KUMDAN HEYKELLERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Moskova'nın "Aptekarskiy Ogorod" parkında 5 bin metrekarelik alanda kurulan sergi Moskovalıların yoğun ilgisini çekti. Segide hayvanlar âleminden çeşitli örnekler sunuluyor. Doğal hayatı desteklemek amacıyla kurulan sergideki heykellerin özellikle küçük çocukların ilgisini çektiği gözlendi. Sergideki 50 kum heykeli; İspanya, Portekiz, Meksika, Özbekistan, Ukrayna, Polonya, Belarus, ABD, Hindistan, İran ve Rusya'dan 14 sanatçının 20 gün çalışarak yaptığı ifade edildi.

Sanata 20 yaşında doğduğu Rusya'nın Yekateringburg kentinde başladığını anlatan 25 yaşındaki heykeltıraş Egor Ustyujanin, önce buzdan kalıplar yaptığını daha sonra mesleğine kum kullanarak devam ettiğini belirtti. Sergide dikkatleri çeken büyük anakonda yılanının da ustası olan Ustyujanin heykeli 4 gün içinde yaptığını söyledi. Ustyujanin, "Yaptığımız heykeller maalesef kalıcı değil, bu yüzden üzülüyoruz. Ancak ziyaretçilerden aldığımız enerji bize yetiyor. Bizi en çok mutlu ede, insanların şaşkın, hayranlık dolu bakışları." dedi.

Geçen yıl Antalya'da da benzer bir etkinliğe katıldığını ve orada da bir kaç heykel yaptığını anlatan Egor Ustyujanin, "Antalya'da katıldığım serginin adı yanlış hatırlamıyorsam 'Antik Çağ' idi. O zaman orada 30'a yakın eser sergilenmişti. Türkiye'de serginin yanı sıra bir de çok iyi dinlendiğimizi söyleyebilirim." diye konuştu.

"Hayvanlar Âlemi" sergisinin açılışına Rusya'nın sanat camiasından isimler katıldı. Daha sonra heykeltıraşlar ile birlikte sanatçılar hazırlanan özel kalıplardan hayvan heykelini yapmaya çalıştı. Sanatçılar, heykeltıraşlar gibi başarılı olmasalar da ustalardan aldıkları yardımla oldukça güzel heykeller ortaya çıkarmayı başardılar. Sergisi 15 Eylül'e kadar ziyarete açık kalacak.

CİHAN