kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askerlerin yarısı ordudan ayrılmayı planlıyor

Yeni Haber
İngiltere Silahlı Kuvvetleri personelinin yarısına yakınının ordudan ayrılmayı düşündüğü ve kendisini buna hazır hissettiği belirlendi.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen anketin sonuçları, kara ve deniz kuvvetlerinde kendisini görevden ayrılmaya hazır hissedenlerin oranının yüzde 47, Kraliyet Hava Kuvvetlerindeki üniformasını çıkarmaya hazırlanan personelin oranının yüzde 44 civarında olduğunu ortaya koydu.

Yaklaşık 9 bin askerin ordudaki görevini bırakmaya hazırlandığını yansıtan anket sonuçları, askerlerin en çok kent veya ülke dışı görevler, maaş yetersizliği, teçhizat ve barınma koşullarında düşük kalite nedeniyle ordudan ayrılma seçeneği üzerinde durduğunu gösterdi.

Ayrılmak isteyen askerlerin yüzde 36'sı aile ve arkadaşlarından çok sık ayrılmak zorunda kalmalarından yakındı. Kent veya ülke dışı görevlerin sıklığı nedeniyle ayrılmayı düşünenlerin oranı yüzde 38 olurken, yüzde 59 oranındaki asker genel olarak operasyonların yükü ve ordudaki personel sıkıntısı gerekçe gösterdi.

Ankete katılan askerlerin yarısından fazlası askeri teçhizat ve kendilerine ayrılan kaynağın yetersizliğinden rahatsızlık duyarken, yüzde 40'ı barınma koşullarından, yüzde 55'i ise kıta ve lojmanların bakımsızlığından yakındı.

Bütün bu koşullara ve ayrılma isteklerine rağmen İngiliz Silahlı Kuvvetleri mensubu subayların yüzde 93'ü ve alt kademe askerlerin yüzde 76'sı ordu mensubu olmaktan gurur duyuyor.

AA