kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dengir Mir Mehmet Fırat

AKP'li Fırat'tan Baykal'a: Haydi başka kapıya

Ergenekon gözaltıları üzerine hükümeti sert dille eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yanıt, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi. Baykal'a "Size tek sözümüz şudur: Haydi başka kapıya" diyen Fırat, şunları söyledi:

* Sayın Baykal, size hatırlatmak isterim ki zanlılar, kendilerini savunabilecek imkân ve kabiliyete sahipler. Peki siz neden onların avukatlığını yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi.

* Suyu bulandırmak, yargı sürecine siyasetin gölgesini düşürmek, hâkim ve savcıları baskı altına almak istiyorsunuz. Provokasyon yapmak için fırsat kolluyorsunuz, ama malzeme kıtlığı çekiyorsunuz. Sayın Baykal, boşuna beklemeyin buradan size iş çıkmaz. Size tek sözümüz şudur: Haydi başka kapıya.

* Baykal, açıkça siyasi ahlakın dışına çıkarak mugalata yapıyor. Sanki gözaltı işlemleri mahkemelerin kararıyla değil de, siyasi bir kararla yapılmış gibi göstermek istiyor. Sanki zanlılar, antidemokratik amaçlarla suç işledikleri, yasadışı yollara tevessül ettikleri, illegal yapılanmaya, çeteleşmeye gittikleri iddiasıyla değil, hükümete muhalefet ettikleri için gözaltına alınmışlar gibi göstermek istiyor.