kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Taraf'tan Dağlıca belgesi istendi

Barış SÖZAL / SABAH
Genelkurmay Yardımcı Askeri Savcısı, gazeteye bir tebligat yaparak Dağlıca baskını biliniyordu" haberinin belgesini istedi..
Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenliğine bir yazı göndererek 25 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan "Dağlıca Baskını Biliniyordu" başlıklı haberle ilgili belgeleri ve diğer belgeleri istediği öğrenildi.

GİZLİ BELGELER...
Taraf gazetesinden edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Yardımcı Askeri Savcısı'nın imzasıyla dün Taraf'a ulaşan resmi yazıda "Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı gibi son derece kritik ve milli güvenliğe ilişkin bilgi ve belgelerin bulunduğu bir birimden soruşturma konusu GİZLİ belgenin yanı sıra başkaca belgelerin sızdırılıp sızdırılmadığının, yayınlanan belgenin ne şekilde yetkisiz kişilerin eline geçtiğinin ve son dönemde bu tip bilgi ve belgelerin teslim ve tebliğ zemini olduğu gözlenen gazetenizin bu sorumluluk zincirindeki yerinin belirlenmesi de önem arz etmektedir" denildiği öne sürüldü. İddiaya göre savcılık gönderdiği yazıda, 353 Sayılı Kanun'un 97'nci maddesince belirlenen "Askeri Savcı gerek doğrudan doğruya ve gerekse askeri adli veya diğer kolluk görevlileri aracılığıyla her türlü araştırmayı yapabilir; bütün kamu görevlilerinden ve özel kuruluşlardan soruşturmaya ilişkin her türlü bilgisi isteyebilir" hükmünü de hatırlattı. Savcılığın ayrıca, Taraf gazetesinin 30 Haziran 2008 tarihli sayısına dayanarak Genelkurmay çıkışlı diğer belgelerin de 7 Temmuz 2008 tarihine kadar kendilerine gönderilmesini istediği öğrenildi.