kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Susurluk silahlarını saklayan isim o mu?

ANTALYA / SABAH
Tetikçi' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Osman Gürbüz'ün, Susurluk kazasında kaybolan silahları saklayan isim olduğu, eski Özel Harekâtçı Korkut Eken'e yazlık aldığı öne sürülüyor..
Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Osman Gürbüz'ün geçmişi araştırıldıkça şok iddialar ortaya atılıyor. Antalya'da Osman Gürbüz ile bir dönem çok yakın arkadaşlık kuran bir kişi, can güvenliği yüzünden isminin açıklanmaması koşuluyla Gürbüz hakkında çok çarpıcı iddialarda bulundu. İşte o iddialar...

SİLAHLARI SAKLADI: Hizbullah'ın kurucuları arasında gösterilen Gürbüz'ün, Susurluk kazasında kamyonla çarpışan otomobili arkadan takip eden araçtaki kişi olduğu, Abdullah Çatlı'nın kaza yaptığı araçtan Uzi ve Kalaşnikofl'ardan oluşan kayıp silahları aldığı ve İstanbul'da bir dostunda sakladığı öne sürüldü.

BAYRAK MİTİNGİ DÜZENLEDİ: Ergenekon'un, 7 Temmuz'da 40 kentte yapmayı planladığı "Yargıya sahip çık" mitinginin temellerinin de 2005'te atıldığı iddia edildi. Gürbüz'ün, 24 Eylül 2005'te Antalya Kemer'de bir miting düzenlediği, ancak on binlerce kişinin toplanmasının hedeflendiği mitinge ancak bin kişinin toplandığı belirtildi. MHP Antalya İl Teşkilatı bu mitinge katılmama kararı almıştı.



YEŞİL'LE BİRLİKTE: Gürbüz'ün, Ergenekon operasyonunda aynı gün Antalya'da gözaltına alınan emekli albay Hasan Atilla Uğur dışında birçok paşayla da yakın ilişkileri olduğu iddialar arasında. Ankara Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı'nın denetleme binasına elini kolunu sallayarak girdiği öne sürülen Gürbüz'ün, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ile birlikte Muş, Bitlis, Adıyaman ve Şırnak'ta değişik olaylara katıldığı, Türkiye'de Hizbullah'ın en iyi örgütlendiği kentlerin başında gelen Batman'a da sık sık gittiği, buradaki bazı gruplarla çok yakın ilişkileri ve dostlukları olduğu iddia edildi.