kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fahri Keser

'İşçiler eski ahır binalarında kalıyor'

Uğur BECERİKLİ ANKARA
Tuzla Kaymakamı Keser, tersane işçilerinin eski ahırlarda kaldıklarını belirterek, "Buraları kapatabiliriz ama barınma yeri sıkıntısı olur" dedi..
Meclis Tuzla Araştırma Komisyonu, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser ve Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci'yi dinledi. Tuzla'da işçi barınaklarında denetim yaptığını anlatan Keser, "Mekân eski bir depo veya affedersiniz ahır" dedi. Keser işçilerin yaşam koşullarını şöyle aktardı: "Tuzla'nın köy olduğu dönemlerde ahır olarak kullanılmış yerler, şimdi bu kişilere mekân olarak veriliyor. Tuvalet yok, lavabo yok, sıcak suyu düşünmek bile abes. Eski ranzalar ve vıcık vıcık yataklar. Bunlara bekâr evi mi bekâr hangarı mı demek lazım? Ona da karar verebilmiş değilim. Bunların derhal kapatılması gerektiğini düşündük ama kapattığımız zaman bir sorun olacak. Kaldıkları yerler insan yaşamına uygun değil."

ÇIPLAK DOLAŞIYORLAR
Kötü şartlarda yaşayan işçilerin ihtiyaçlarını yakın bir yerdeki camiye, okulda giderdiğini ve vatandaşlardan "İşçiler çıplak ve uygunsuz dolaşıyor" şikâyetleri aldığını belirten Keser, TOKİ'ye işçiler için barınma yeri kurulması görevi verilmesini önerdi. İşçilerin kalacağı yerleri de Yurt-Kur'un yapabileceğini belirten Keser, "Her tersaneye bir yurt sloganıyla, finansman temin edilmeli" dedi. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci'ye Komisyon Başkanı Mehmet Domaç, "Bunların yüzde 10'unu siz yapacaksınız. Burada komisyona söz verip gideceksiniz" dedi. Demirci arsa konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.