kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
10 yıl önce Umut Çocukları Vakfı’na verilen Yasin Kırbaş, ölüm kalım savaşı veriyor.

Parkta sigara istediği polis vurdu, felç oldu

Yalçın BEL / SABAH
İstanbul'da parkta oturan polis memuru, sigara isteme kavgasında bir genci vurdu. Genç felç oldu, polis ise kendini savundu: Beni gaspa kalkıştı..
Kız arkadaşıyla parkta oturan polis memuru, iddiaya göre sigara isteme nedeniyle çıkan tartışmada 19 yaşındaki genci ensesinden vurdu. Genç felç olurken, "gasp edilmek istendiği için korkutmak amacıyla çıkarttığı tabancasının kaza ile patladığını" savunan polis memuru, tutuksuz yargılanacak. Anne babası ayrıldığı için 10 yıl önce Umut Çocukları Yurdu'na verilen Yasin Kırbaş (19), 18 Haziran gecesi 3 arkadaşıyla İstanbul'da Moda Parkı'na gitti. Parkta kız arkadaşıyla oturan polis memuru B.O., iddiaya göre kendisinden sigara isteyen Kırbaş'la arasında çıkan tartışma sonucu Kırbaş'ı ensesinden vurdu. Kırbaş hemen Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı ancak omuriliğine giren kurşun nedeniyle felç oldu. Kırbaş'ın madde bağımlısı oldukları öne sürülen 3 arkadaşı ise "gaspa teşebbüs"ten cezaevine konuldu. 7 yıllık polis memuru B.O. "Bıçaklı 4 madde bağımlısının cep telefonu ile sigara istediğini, polis olduğunu söylemesi üzerine bıçaklarla saldırdıklarını, korkutmak için çıkarttığı tabancasının kaza ile patladığını" iddia etti.

'SİLAHIN KABZASI İLE VURDU'
Yasin Kırbaş ise sabıkası olmadığını belirterek, "Moda Parkı'nda geziyorduk. Biraz ileride bir adam ile bir kadın kavga ediyordu. Adamın elinde tabanca vardı. Yanlarına vardığımda adam kafama kabza ile vurdu. Yere düşmüşüm, sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Kadıköy Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyse, tanık ifadelerine göre suçun sabit olduğunu açıkladı.