kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seçimin sonucuna saygıdan çekildim

Pervin KAPLAN - HABER MERKEZİ
Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Soysal: Üniversitedeki yeni rektör seçiminde ikinci olunca YÖK'ün mülakatına gitmedim. Başka kastım yoktu..
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal son seçimden ikinci çıkmasının ardından YÖK'ün mülakatına katılmama ve yarıştan çekilme kararı almasının gerekçelerini SABAH'a anlattı. Prof. Dr. Kadri Özçıldıran'ın aldığı 170 oya karşılık 146 oyda kalan Soysal "Seçimlerde üniversitem tercihini kullandı ve ben de seçilmiş meslektaşıma görevimi devredeceğim" dedi. Protesto için mülakata gitmediği iddialarına karşın, böyle bir kastının bulunmadığının altını çizen Soysal "Üniversitede yapılan seçimlere saygılıyım" şeklinde konuştu. Rektörlük görevini değerli bir meslektaşına devredeceğini anlatan Soysal, dört yıllık rektörlük dönemini, "Yoğun bir dört yıl oldu, çok çalıştım, mücadele ettim, zorlu sınavlardan geçtim, ama gerçekleştirmek istediklerimi yaptım, ideallerimi hayata geçirdim diyebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum'' diye tanımladı.

DERS VERECEK
Bu sınavlardan birinin de üniversitede düzenlenen Ermeni konferansı olduğunu belirten Soysal, 6 Ağustos'ta görevini yeni rektöre devrettikten sonra yine eskisi gibi üniversitedeki öğretim üyeliğine geri döneceğini dile getirdi.