kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kurulacak yeni parti de kapatılır'

ANKARA
Bahçeli, AKP'nin kapatılması halinde kurulacak yeni partinin de anayasaya aykırı olacağını savundu..
MHP lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında AKP'nin kapatılması halinde gündeme gelecek yeni parti kurma formülünün anayasaya takılacağı uyarısı yaptı. "Kapatılan bir siyasi partinin devamı niteliğinde yeni parti kurulamayacağına amir anayasa hükmü hesaba katılması gereken bir hukuk süzgecidir" diyen Bahçeli, şöyle konuştu: "AKP'nin kapatılması halinde, başlatılacak yeni bir parti çatısı altında toplanma süreci, hukuki sorunları beraberinde getirecektir. Yasak kapsamı dışında kalacak milletvekillerinin yeni partiye topluca katılmaları, yapılacak bir erken genel seçimde topluca aday olmaları ve bu yeni parti oluşumunun yasaklı Başbakan tarafından yönlendirilmesi, yeni bir kapatma davası için hukuki karine olabilecektir." Bahçeli, TÜSİAD'ı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı şöyle eleştirdi:

* TÜSİAD'A: Muhataplarını belirtmeden birçok siyasetçinin 'akıl tutulması' yaşadığını söylemek, fikri namus ve vicdan tutulması, Türkiye'nin bünyesine yabancı modelleri tartışmaya açmak, 'basiret ve öngörü tutulması'dır.

* DENGİR FIRAT'A: Hezeyan nöbeti içindeki Fırat'ın açıklamaları kendileri için her yönüyle bir yüz karası ve utanç vesilesidir.