kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Siyaset, rakipten merhamet dilenerek olmaz

ANKARA
Başbakan, AKP'nin klonlanmasını ve kendisinin "bir bilen" olarak köşesine çekilmesini öneren Bahçeli'ye ilk kez yanıt verdi: Eğer birileri kenara çekilecekse, bunu söyleyecek olan millettir..
Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik suskunluğunu bozdu. Bahçeli'yi "rakibinden merhamet dileyen kişi" olarak niteleyen Erdoğan, "Eğer birileri kenara çekilecekse, bunu söyleyecek olan da millettir" dedi. Erdoğan, AKP grup toplantısında şunları söyledi:

* İBRETLE İZLİYORUM: Bazı siyasetçileri hayretle, ibretle izliyorum. Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden kendilerini Anayasa Mahkemesi yerine koyup şimdiden yargısız infazlar yapıyorlar, hesap kesiyorlar. Siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar. Böyle bir anlayışı hukuk da siyaset de kaldırmaz. Milletin vicdani hiç kaldırmaz.

* MİLLET 'KENARA ÇEKİL' DEDİ: Kim bunlar? Partisini yüzde 18'lerden yüzde 8'e düşüren, seçim sonrasında 'siyaseti bırakıyorum' deyip yeniden sahneye çıkan siyaset erbabı. Hani milletten kırmızı kart gören, 'kenara çekil' talimatı alan, ama yerinden kımıldamayanlar var ya, işte onlar söylüyorlar. Ne diyorlar? 'Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin.' Eee. Demokratik siyasette kimin kenara çekileceğine, kimin ülkeyi yöneteceğine millet karar verir. Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayri meşru teklifler yapmak, ne milli manevi değerlerimize sığar, ne de evrensel demokratik değerlere sığar.

* VESAYETÇİ YAKLAŞIMLAR: AKP'nin Türkiye'ye yaptığı en büyük katkılardan biri siyaseti normalleştirmek, siyasete kalite kazandıracak bir siyaset tarzı geliştirmesi olmuştur. Siyasetin normalleşmesi, demokratikleşmesindedir. Anti-demokratik eğilimler, vesayetçi yaklaşımlar, dayatmacı projeler, siyasetin normalleşmesine değil, anormalleşmesine hizmet eder.

* MERHAMET DİLİYORSUN: Siz rakibinizin bileğini bükecek bir siyaset yapamayacaksınız, daha başarılı bir performans gösteremeyeceksiniz, milletin gönlünde yer edinemeyeceksiniz, ondan sonra 'önümüzden çekilin' ricasında bulunacaksınız. Siyaset, rakiplerinizden ricada bulunarak, merhamet dileyerek yapılmaz.

* CHP TARZI SİYASET: Siyaset sahnesinde bileğini bükemediğinden, başka yollarla kurtulmaya çalışmayın. Bu CHP tarzı siyasettir. Kendisine duyulan güvensizliğin bir tezahürüdür.