kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
(Soldan sağa) Kerem Boğaz (Proje rehberi) Deniz Şayan, Gizem Ak, Hazal Gözde Yüksel, Kübra Coşkun.

Üniversite bursu lisede ceplerinde

Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya katılan gençler, hazırladıkları projeyle henüz liseden mezun olmadan üniversite bursunu garantiledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Üniversite bursu lisede ceplerinde
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin ilk projesi olarak uygulamaya geçen "Liseliler 2010'a katılıyor" adlı proje, henüz lise ikinci sınıf öğrencisi beş gencin üniversite burslarını garantilemesini sağladı. Öğrenciler sınavlarda İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazandıkları takdirde üniversitede öğrenimleri süresince ücretsiz okuyacak. Geçen yıl ilk kez başlayan projenin sahibi İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Kültür Yönetimi ve Sanat Yönetimi öğrencileri. Projenin amacı; İstanbul'un farklı çevre ve sosyal koşullarından gelen lise öğrencilerinin İstanbul 2010 sürecinde birlikte proje üretebilecekleri bir platform oluşturmak. Bu amaçla azınlık okullarından yabancı okullara, Anadolu liselerinden imam hatiplere kadar geniş yelpazede liselerin öğrencileri birlikte aynı proje çatısı altında buluştu. Tıpkı St. Benoit Lisesi öğrencileri Deniz Şayan, Gizem Ak; Yunus Emre Lisesi öğrencileri Hazal Gözde Yüksel ve Kübra Coşkun ile Galatasaray Lisesi öğrencisi Denizhan Çay gibi. Beş genç proje rehberleri Bilgi Üniversitesi'nden Kerem Boğaz ve Çiçek Öztaş ile birlikte çalıştı. Hepsi de sinema üzerine ihtisas yapmayı isteyen liseli gençler daha önce tanışmadıkları başka liselerden öğrenciler ile birlikte hafta sonları bazen de okul çıkışlarında buluşarak, projelerini oluşturdu.

UÇURUMU KALDIRABİLMEK
Gençler, okul arkadaşlarının birçoğunun hafta sonlarını bu proje üzerinde harcamalarına ilişkin "Boş yere zaman kaybediyorsunuz" diyerek, eleştirdiklerini ve yaptıkları işi ciddiye almadıklarını belirterek, "Ama sonuçta birinci olup, üniversite bursunu da garantileyince o kadar da boş şeyler yapmadığımızı gördüler" diyor. Gençlerin birinci olduğu proje, "İstanbullular" konulu tezi için İstanbul'a gelen bir tiyatro öğrencisinin kentte yaşayan insanlarla kurduğu iletişimi konu alan, kent kültürü üzerine bir belgesel hazırlamasını anlatıyor. Filmin sonunda dabir de kamera arkası gösterilecek.