kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İran’da da polis sokakları dolaşarak makyajlı ve başı açık kadınlara cezalar kesiyor.

Kadına makyaj yasağı

Malezya'da İslamcı parti kadınların cinsel tacize uğramasını önlemenin yolunu erkeklere değil kadınlara yasak koyarak buldu. Partinin yönettiği bir kentte belediye "tecavüze davet çıkarıyor" diyerek ağır makyaja ve yüksek topuklu ayakkabılara yasak getirdi.....
Malezya'da geçtiğimiz mart ayında yapılan genel seçimlerde Meclis'teki sandalye sayısını dört kart artıran, 3 eyalette iktidarı ele geçiren İslamcı parti PAS 18 yıllık kalesi Kelantan'da kadınlara yönelik kuralları sıkılaştırıyor. Eyaletin başkenti Kota Baru'da kadınların yüksek topuklu ayakkabı giymeleri ve ağır makyaj yapmaları yasaklandı.

'KORUMAK' İÇİN YASAK
Makyaj yasağına gerekçe olarak kadınların mağazalarda, alışveriş merkezlerinde veya kentin sokaklarında cinsel tacizden ve tecavüzden korunması amacı gösterildi. Topuklu ayakkabı yasağı için ise 'Gürültü yapıyor' denildi. Yine de topuklu ayakkabı giymek konusunda ısrar edenlerin ek olarak tabanına ses çıkmasını önleyecek lastik takmaları istendi. Yasağı ihlal edenlere 150 dolar ceza verilecek.

TOPUĞA 'LASTİK'
Belediye sözcüsü yasağı açıklarken 'İslami anlayışta yaşamaları için hazırladığımız bir rehber' diye tanımladı. Kentte daha önce saçların görünmemesi için şeffaf olmayan başörtü takılması, uzun kollu ve dökümlü bluzlar giyilmesi yönünde talimat çıkarılmıştı. Ülkenin adından İslam kelimesi bulunan tek partisi olan Pan-Malezya İslami Partisi'nin şeriat kurallarını parti politikası yaptığı söyleniyor.