kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nişanlısı C.Ö. ile kavga ettiği için 4 gün kafa dinleyen Aycan Okan görevine geri döndü.

Komplonun altından aşk kavgası çıktı

Enis YILDIRIM
HAVELSAN'da çalışan mühendis kaybolunca MİT devreye girdi. Aycan Okan'ın nişanlısıyla kavga ettiği için kaybolduğu anlaşıldı..
Ankara'daki stratejik kurumlardan HAVELSAN'da uçak mühendisi olarak çalışan Aycan Okan 4 gün önce "esrarengiz" biçimde kaybolunca, ASELSAN'da bir süre önce yaşanan "sır" ölümleri de dikkate alan komplo teorisyenleri işbaşı yaptı. "Anlık istihbarat ve erken ihbar" cihazlarıyla ilgili gizli ve stratejik bir projede çalıştığı belirtilen Okan için MİT devreye girdi. Okan'ın teyzesi Sevin Mörel, yeğeninden 4 gündür haber alamadığı için polise başvurdu. Mörel, yeğeninin nişanlısıyla problemi olduğunu, psikolojik sorun yaşadığını ve borcu bulunduğunu anlattı.

'OBJEKTİF HABERCİLİĞE SIĞMAZ'
Aycan Okan'ın tüm aramalara rağmen bulunamadığı duyulunca Ankara'da çok sayıda komplo teorisi üretildi. Ancak umutların azaldığı anda, genç mühendis aniden evine döndü. Aycan Okan, nişanlısı C.Ö. ile kavga ettiğini ve ayrılma aşamasına geldiği için kimseye haber vermeden ortadan kaybolduğunu söyledi. Dört gün süreyle kendini dinlediğini ifade eden Okan, hakkındaki asılsız haberleri yapan gazetelere düzeltme metni gönderdi. Genç mühendis "Özel yaşamımdaki problemlerimle yalnız kalıp çözüm üretebilmek için şehir dışına çıktım. Bu durumun çalıştığım şirketle ilişkilendirilmesi, objektif haberciliği ve kişilik haklarımı zedeler niteliktedir" diye yazdı.