kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Del Martin (87) ve Phyllis Lyon (83) çifti, 55 yıl sonra muradına erdi.

3 yılda 100 bin eşcinsel evlilik

DIŞ HABERLER
Kaliforniya'da eşcinsel evliliğe izin veren mahkeme kararı resmen devreye girdi ve evlilikler başladı. 3 yılda 100 bin eşcinsel çift başvurusu bekleniyor..
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde eşcinsel evliliğe izin veren mahkeme kararı resmen uygulanmaya başladı. Eşcinsel çiftlerin evlenmek için akınına uğrayan eyalette ilk nikâhı San Francisco Belediye Başkanı Gavin Newsom kıydı. Gelin ve damat yerine çiftlere 'A' ve 'B' denilen törende 55 yıldır birlikte olan ancak yasak yüzünden evlenemeyen Del Martin (87) ve Phyllis Lyon (83) muratlarına erdi. Kaliforniya'daki eşcinsel evlilik izninin daha önce izin verilen 2004'den bu yana serbestinin olduğu Massachusetts'den farkı, ikametgâh istenilmemesi.

NORVEÇ DE İZİN VERDİ
Bu eyalete farklı bölgelerden evlenmek için eşcinsellerin akın edeceğine işaret. Ancak kasımdaki genel seçimlerde seçmenler bu eyalette "gay" evlilik yasa tasarısını da ayrı sandıkta referanduma götürecek. ABD'de bir üniversitenin araştırmasına göre, iznin yürürlükte kalması halinde 3 yıl içinde 100 bin çift eşcinsel evlilik yapacak. Bunların en az 68 bini başka eyaletlerden evlenmek için Kaliforniya'ya gelenler olacak. Norveç Meclisi de, eşcinsel çiftlere, evlilik ile evlat edinme ve yapay döllenme hakkı gibi heteroseksüel çiftlerle aynı hakları tanıyan yeni eşitlik yasasını kabul etti. Dünyada eşcinsel çiftlere "medeni birlik" izni veren ilk ülke 1989 yılında Danimarka olmuştu.