kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sunset

Doğru seçim önemli

Sunset Mayo, 2008 yazı için vücut kusurlarını dikkate alarak bir koleksiyon hazırlamış. Koleksiyonda, her vücut tipi için farklı pek çok model bulunuyor. Firmanın tasarımcısı Hakan Yıldırım, bu yaz mayo seçerken en önemli unsurlardan birinin, kendi vücuduna güvenme teması olduğunu söylüyor. Yıldırım; "Bu nedenle, vücut kusurlarını gizleyen özel desenler, özel kumaşlar yaptık. Ayrıca, doğru kuplar, farklı vücut tiplerine uygun kalıplar çıkardık." diyor. Ünlü tasarımcıdan, doğru mayo seçimi için püf noktaları:

*
En güzel yerinden en sorunlu bölgeye kadar vücudunuzun her santimetrekaresini tanımanız gerekiyor. Vücudunuzda sevdiğiniz yerleri ön plana çıkarırsanız, kendinize güveniniz artacaktır. Örneğin boyuna çizgili mayolar zayıf gösterir...

* Dengesiz bir vücut yapınız varsa, vücudunuzun birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikini ile iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayalorı denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir.

* Çok zayıfsanız, bu durumu kamufle etmek için iri desenli mayoları tercih edin. Bu size birkaç kilo daha fazla görünme imkânı sağlayacaktır.

* Açık renk mayolar olduğunuzdan daha kilolu, koyu renk mayolar ise daha zayıf görünmenizi sağlar...

* Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu -göğüsleriniz uygunsadikkati göğüslere çekmektir. Açık renkler daha çok dikkat çekeceği için üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir, hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar...

* Göbeğiniz varsa, üçgen bikini asla giymeyin, Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çekmiş olursunuz...

* Göğüsleriniz büyükse ve iri göğüslerinizi saklamak istiyorsanız, üçgen bikinilerden kaçınmalısınız. Bikini üstlerinin altlara göre daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir.

* Küçük göğüslüyseniz; son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir ve 75 beden ile 85 hissi yaratabilirsiniz. Geometrik desenler ya da çiçek desenleri de sizin için ideal. Ancak elde 75'i bile doldurmayacak kadar az malzeme varsa, içi dolgulu push-up üstleri kullanmaktan başka çareniz yok.