kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alman Büyükelçisi: Türban kararı iç sorun

ANKA
Yeni Haber
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz Anayasa Mahkemesi'nin türban ile ilgili Anayasa değişikliğini iptal eden kararını "iç sorun" diyerek yorumlamazken, kendisinin AKP hakkındaki kapatma davasında kaygılı olduğunu belirtti. Cuntz, "Demokratik bir partinin yasaklanması konusuna ilişkin kaygılarımız sürüyor" dedi.

Danimarka Büyükelçiliği konutunda Danimarka Ulusal Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan Alman Büyükelçisi Cuntz, Anayasa Mahkemesi'nin türban ile ilgili kararını "Bu bir iç sorundur ve Türk kurumlarınca karar verilmeli" diyerek yorumlamaktan kaçındı.

Türban davası ile AKP hakkındaki kapatma davası arasında bir bağlantının bulunmadığı vurgulayan Cuntz, "Türkiye'nin iç prosedürünü bilmiyorum. Yargı bağımsızlığına saygı göstermeliyim" dedi.

Cuntz şöyle konuştu: "Ben diğer davadan kaygı duyuyorum ve bu kaygım sürüyor. Demokrat bir partinin yasaklanması konusuna ilişkin kaygılarımız sürüyor. Türkiye demokratik ve laik bir ülkedir. Hükümet laiktir, iktidardaki parti laiktir."