kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyükanıt: Malumun ilamı

AA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili olarak, ''Hepimiz yasal kararlara saygılı olmak zorundayız. Türkiye; laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir. Onların yorumlanması mümkün değil. Bu söz; yorum değil, malumun ilanıdır'' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki sempozyum dolayısıyla Harbiye Orduevi'nde kokteyl verdi.

Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

''Hepimiz yasal kararlara saygılı olmak zorundayız. Türkiye; laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir. Onların yorumlanması mümkün değil. Bu söz; yorum değil, malumun ilanıdır. Eğer Türkiye hukuk devletiyse karara saygı duymalıyız.''

Bir gazetecinin, ''cüppeli darbe diyenler var'' sözleri üzerine Orgeneral Büyükanıt, ''Şemdinli'de dava açtılar. 'Avukat bile almadan çıkar kendimi savunurum' dedim. 'Yargıya saygı budur' dedim'' diye konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da ''Anayasa Mahkemesinin bir kararı var, bu karara saygılıyım'' ifadesini kullandı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ise ''Söyleyecek birşey yok. Sonuçlarına bakacağız'' dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da bir gazetecinin, ''Anayasa Mahkemesinin kararı gökyüzünden nasıl görünüyor?'' sorusuna, ''İyi görünüyor. Malumu ilan ettiler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin, Anayasa Mahkemesinin kararları var. Başka bir şey çıkması anormal olurdu'' karşılığını verdi.