kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Antalya Usulü Piyaz

Süslemek için katı bir yumurta,zeytin pul biberYapılış: Haşlanmış fasulyemizden bir su bardağını ayırın, diğerini de maydanoz, sarmısak, soğan, kuru soğan halka halka keser ovarız, öyle ilave ederiz, tuz biraz yağ koyup harmanlarız. Diğer fasulyeyi robottan geçirir tahin, sarımsak, limon suyu ilave eder iyice karıştırırız, yaptığımız piyazın üzerine dökeriz. Kalan yağla, sirkeyi, karabiberi çırpıp üzerine gezdirir. Zeytin ve yumurtayla süsler, servis yaparız.

Malzemeler
*
2 su bardağı haşlanmış fasulye
* 1 çay bardağı tahin
* 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 1demet taze sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* 1 adet kuru soğan
* 1 limon suyu
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* Karabiber