kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vali Muammer Güler Ahmet Hamoğlu Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey

Hamoğlu amcaları okul sözünü unuttu

Ercan SARIKAYA SABAH-İSTANBUL
Hamoğlu Holding'in Başkanı Ahmet Hamoğlu, Silivri'deki Seymen köyünde okul yaptırmak için protokol imzaladı. İmzanın üzerinden dört yıl geçti, ancak şu ana kadar okul için tek çivi dahi çakılmadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hamoğlu amcaları okul sözünü unuttu
İşadamı Ahmet Hamoğlu Silivri'de okul yaptırmak için 4 yıl önce İstanbul Valiliği ile protokol imzaladı. Hamoğlu 4 yıl boyunca yeni okul için tek bir çivi dahi çakmayınca protokol iptal oldu. Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara restore ettirip işletmeye açan ve kendisinden 17 yaş küçük eşinin boşanmak için 5 milyon dolar istemesiyle gündeme gelen Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu, bundan 4 yıl önce Silivri Seymen köyünde bulunan kendisine ait Klasis Golf tesislerine giderken yol kenarında gördüğü köy okulunu yeniden yaptırmaya karar verdi. Hamoğlu konuyla ilgili olarak 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası çerçevesinde İstanbul Valiliği ile adının verileceği yeni bir okul yapımı için 2004 Mart ayında protokol imzaladı. Tören Vali Muammer Güler, dönemimin Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve hayırseverlerin katılımıyla basının önünde yapıldı.

VALİ: GERÇEK STAR
Hamoğlu burada 5 derslikli eski okulu yıkmadan valiliğin gösterdiği başka bir araziye 400 bin YTL'ye mal olacak 8 derslikli yeni bir okul yapma sözü verdi. İmza töreninde Vali Güler, Hamoğlu'nu Türkiye'nin gerçek starları arasında gösterdi. Hamoğlu da törende kendisine verilen plaketle birlikte basına poz verdi. Köylerine yeni okul yapılacağı haberi alan öğrencileri ise heyecan sarmıştı. Çünkü çocuklar eğitimlerinin ilk 5 senesini köylerinde sonraki 3 senelerini ise taşımalı eğitimle tamamlıyorlardı. Yeni yapılacak okulda okuyabilmek için köylerinden ayrılmak zorunda kalmayacaklardı. Ancak Hamoğlu protokolün imzalanmasının ardından geçen 4 seneye rağmen yeni okul için tek bir çivi dahi çakmadı. Hamoğlu, kendilerine konuyla ilgili hiçbir sebep göstermeyince de İstanbul Valiliği protokolü iptal etti. Seymen köyünde yeni okul yapımı başka bahara kalırken, olan ise çocukların hayaline oldu.