kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alınak DTP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı

Yeni Haber
DTP Kars eski İl Başkanı Mahmut Alınak, AKP Hükümeti'ni iktidardan düşürmek amacıyla DTP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Alınak, Genel Başkan seçilmesi durumunda DTP'nin devletle yapacağı yazışmaların Kürtçe ve Türkçe olacağını, hükümet ve devlet yönetimine karşı diyalog siyaseti yerine kriz siyaseti izleneceğini, partinin etkinliklerinde Kürtçe ve Türkçe enternasyonal marşı okunacağını belirtti.

Alınak yaptığı yazılı açıklamada, Türk ve Kürt halkını temsil eden özgürlükçü bir hükümet kurulması gerektiğini ifade ederek, DTP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu. Alınak, "AKP döneminde sadece dolar milyarderleri kazançlı çıktı. Bu nedenle AKP bir gün dahi iktidarda kalmamalı. Doğru ve etkili bir mücadele çizgisiyle hayal gibi görünen bu hedefe ulaşabiliriz" dedi. Alınak açıklamasında, DTP Genel Başkanlığına seçilmesi durumunda izleyeceği politikayı da maddeler halinde sıraladı. Genel Başkanlığı döneminde partinin devletle yapacağı yazışmaların Kürtçe ve Türkçe olacağını belirten Alınak şunları kaydetti:

"-Hükümet ve devlet yönetimine karşı diyalog siyaseti değil, kriz siyaseti izlenecektir. Bu nedenle partimizin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan daha önce istediği randevu iptal edilecektir. Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşmeyeceğiz ve el sıkışmayacağız. Kendileri bizden randevu talep ederse ancak çantalarında bir özgürlük paketi varsa randevu isteklerini değerlendireceğiz. Aksi halde randevu vermeyeceğiz.

-Demokrasi ve özgürlüklerin pervasızca çiğnendiği bu şartlarda Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanının verecekleri bütün resepsiyonları boykot edeceğiz.

-Partimizin etkinliklerinde Kürtçe ve Türkçe enternasyonal marşı okunacak.

-"Gençler ölmesin, analar ağlamasın' sloganı ile Serhat'tan Botan'a iki ay sürecek bir yürüyüş başlatılacak.

-Kürt sorununun kansız çözümü için devlet yönetimini zorlayacak ekonomik, sosyal ve siyasal sivil itaatsizliklere girişilecek.

-Genel siyasi bir affın çıkarılması için "Bizi de tutuklayın' kampanyası başlatılacak.

-Polisler bu yıl Nevroz'da ve 1 Mayıs'ta Van, Yüksekova, Hakkari, İstanbul ve bir çok yerde halka saldırıp pek çok ölüm ve yaralama gerçekleştirdiler. Bu görüntülerin son bulması için, biz genel merkez yöneticileri kendimizi birbirimize zincirleyip alanlarda halka canlı kalkan olacağız."

(ANKA)