kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'den Toptan'a "Yörsan" çağrısı

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, çalışanlarını sendika üyesi oldukları için işten atan Yörsan Gıda'ya ait ürünlerin Meclis'te satılmamasını istedi.

Meclis lokantalarında son 3 yıldır sadece bu firmaya ait ayran ve yoğurt ürünlerine yer verildiğini ifade eden Selvi, Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan, Yörsan ürünlerinin tercih nedenini açıklamasını istedi.

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bulunan Yörsan Gıda'da çalışan 400 işçinin, hiçbir ekonomik ve sosyal hak talepleri bulunmamasına karşın, sadece sendika üyesi oldukları için işten çıkarılmalarına tepkiler sürüyor.

Konuyu bir soru önergesiyle Meclis'e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 400 işçinin "aç susuz, çoluk çocuğuyla" aylardır kapı önünde beklediğini kaydetti. Selvi, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, günde yaklaşık 5 bin kişinin yemek yediği TBMM lokantalarında, son 2-3 yıldır Yörsan firması dışında ayran ve yoğurt ürünlerine yer verilmediğine dikkat çekti.

ÇELİK'İN ETKİSİ Mİ VAR?

Meclis'te sadece Yörsan'a ait ayran ve yoğurtların bulunmasının yaşanan süreçte farklı tercihte bulunmak isteyen ve konuya duyarlı TBMM üyelerinde burukluk yarattığını savunan Selvi, Meclis Başkanı Toptan'a şu soruları yöneltti:

"-TBMM lokantalarında sadece söz konusu firmanın ürünlerine yer verilmesinin gerekçesi nedir?

-TBMM üyelerinin konuya ilişkin duyarlılıklarını dikkate alan bir uygulama düşünülmekte midir?

-Ayrıca, söz konusu ürünlerin tercih edilmesinde, firma sahibinin, Milli Eğitim Bakanı sayın Hüseyin Çelik'le olan yakınlığının etkisi var mıdır?"

(ANKA)