kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayrünnisa Gül'den dava hazırlığı

Yeni Haber
Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Emine Erdoğan ile arasında tartışma yaşandığı iddialarını avukatı aracılığıyla yalandı.

Hayrünnisa Gül'ün avukatı Ömer Küçükozan, "Müvekkilimin kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden bu yayınların sorumluları hakkında yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

Avukat Ömer Küçükozan yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan arasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ve sonrasında herhangi bir tartışma yaşanmadığını belirtti. Müvekkili Hayrünnisa Gül'ün tartışmanın olduğu iddia edilen yer ve zamanda orada bulunmadığını ifade eden Küçükozan şunları kaydetti:

"Son günlerde kimi haftalık dergi ve günlük gazetelerde, müvekkilim Sayın Hayrünnisa Gül ile Sayın Emine Erdoğan arasında, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaklaşık 15 kişinin önünde tartışma yaşandığını, bu tartışmada sayın Emine Erdoğan'ın kendileri yerine Gül ailesinin köşke çıkmalarından rahatsız olduğunu beyan ettiği ve o günde beri tarafların aralarının bozuk olduğu iddia edilmiş ve hatta olmayan bu tartışmaya ilişkin gerçek dışı bir tutanak da yayınlanmıştır.

Müvekkilim bu haksız ve gerçek dışı yayınların sona ermesini beklemekte iken, yayınlar bu kez Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın eşlerinin arasındaki tartışmanın ve iktidar tutkusunun facia yaratacağı, aile meclisinin Millet Meclisi'nden daha etkili olduğu gibi tamamen çirkin bir mecraya taşınmıştır.

Müvekkilimin kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal eden bu yayınların tamamen gerçek dışı olduğunu, bu yayınların sorumluları hakkında yasal yollara başvurulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."

(ANKA)