kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hidiv çorbası

Yağla unu kavurun. Et suyu ile unu sulandırın. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp çorbaya ilave edin ve 15 dakika pişirin. Yumurta sarısını krema ile çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra çorbayı ateşten indirin. Köri sosu ve tuz ilave edin. Üzerine dereotu da serpip, servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
4 su bardağı et suyu

* 1 adet havuç

* 1 adet kabak

* 1 adet yeşil biber

* 2 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı krema

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 1 yumurtanın sarısı

* 1 limonun suyu

* 1/2 demet dereotu

* Köri sosu

* Tuz