kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ablama hediye olarak doğmuşum

- Ablanız bu işe başlamanıza vesile olmuş. Onunla ilişkileriniz nasıl?
- Benim doğma sebebim ablam. Ablama, Anadolu lisesi sınavını kazanma hediyesi olarak doğmuşum. Aradaki yaş farkından dolayı, annem de çalıştığı için, ben çocukluğumdan beri ablama ait gibiydim. Hep en yakınım oldu. Mesela tabu oynarken biz ikimiz takım olursak hiç kimse karşımızda duramıyor.

- Çok konsere gider misiniz?
- Gitmem aslında. Şöyle bir durum var: Viyana izleyicisi çok tutucu. Ve gelen solistlerden belli bazı şeyler bekliyorlar. Öyle olunca gelen solistlerin, New York'ta verdiği bir konserde kendini ortaya koyuş şekliyle Viyana'daki çok başka oluyor. Yani Viyana izleyicisinin hoşuna gidecek bir şeyler yapma çabası içine giriyorlar. Kendileri gibi olmadıkları zaman hoşuma gitmiyor. O yüzden Viyana'da konsere gitmek istemiyorum.

- Sevdiğiniz başka müzik türleri neler?
- Hepsi. Rock da dinlerim, sevdiğim arabesk şeyler de var.

- Ne gibi?
- Orhan Gencebay'ın bazı şarkılarını beğeniyorum mesela. Onun yaptığı müziğin ayrı bir yeri var. O, müziğini kendi alanında iyi yapıyor. Bu hiçbir şekilde bizimle çakışan bir durum değil. Plaja gittiğiniz zaman sizin Demet Akalın dinliyor olmanız, klasik müziği yeteri kadar anlamadığınız anlamına da gelmez bence. Tam tersi daha iyi anladığınız anlamına gelir. Çünkü klasik müzikle pop müziğin yerleri, hayattaki işlevleri o kadar farklı ki, bunları birbirine düşman etmenin hiçbir anlamı yok.