kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Julio Iglesias

Solcu kadın mı sağcı kadın mı?

Sami Tosun
Müthiş tartışmada yeni boyut: Solcu kadınların sağcı kadınlardan daha çekici olduğuna dair kanıtlar var. Ayrıca, bu işin sağ-sol boyutu dışında bir de yatay-dikey boyutu var ki, yılların zamparası Julio Iglesias olayı acayip bir biçimde ortaya koymuştur.....
Evet efendim, bu memleketin kendisinde bir sorun var; öyle ki, bu topraklara ayak basanlara da bir haller oluyor. Malumunuz, normal koşullarda Madame Tussaud Müzesi'nde yerini alması gereken fakat nasıl oluyorsa hâlâ dimdik ayakta duran, hatta arada sırada yeni çocuklar yapan 'kadife sesli şarkıcı' Julio Iglesias, Türkiye'ye gelip sahneye çıktı, ardından, "Bu gece eve gidince siz de aşk yapın, ama biraz değişik olsun. Yatay değil de dikey sevişin," diye açıklamada bulundu... N'oluyoruz arkadaşım ya?! Tabii işin çivisi bir kere çıktıktan sonra, arayınız ki çekiç bulasınız. Artık büyük Türk röportajcıları siyasi denklemleri kadınların tiplerine göre kuruyor, buraya kadar geldik yani... 21. yüzyılın en önemli düşünürlerinden İtalyan Başbakan Berlusconi sağcı kadınların solculardan daha güzel olduğunu söyledi ya, bir büyük Türk röportajcısı da şarkıcı Ege'ye bu konudaki yüksek fikirlerini sormuş. Cevap şu: "Güzel mi, değil mi bu konuda bir şey söyleyemem ama solcu kadınlar beynime, liberal kadınlar ise ruhuma hitap eder. Sağcı kadınlar daha keyiflidir, solcular can sıkıcı."

RUHA DEĞİL BEDENE...

Evet efendim, eğer şarkıcı Ege yeteri kadar popüler bir arkadaşımız olsaydı, bu işin altından bir kıyamet çıkmıştı bile! Ama olmadı. Şimdi bu işi başka ve daha popüler arkadaşlar vasıtasıyla yeniden pişirip önümüze atacakları anı bekliyoruz. Pardon, neden başkalarını bekliyormuşuz ki, en iyisi ben fevkalade mühim tezlerimi yazayım, kendime buradan bir popülerlik balonu yaratıvereyim... Bir kere, Ege'nin ettiği lafın esasen saçma sapan bir laf olduğunu söylemekle başlayalım. Solcu kadınlar beynine hitap ediyormuş ve can sıkıcılarmış. - Arkadaşımızın zihinsel faaliyetlerden sıkıldığını anlıyoruz.- Sağcı kadınlar ise 'ruh'una hitap edip keyiflenmesini sağlıyormuş. Oysa o 'ruh' işlerine, adını zikretmekten gurur duyduğum Zekeriya Beyaz bakmaktadır ve kuşkusuz kendisi sağlı-sollu kadınlardan daha güzel bir büyüğümüzdür. (bkz. iç güzelliği) Halbuki maksat ruha değil, bedene hitap eden kadınları tespit etmektir ki, Berlusconi de bu en yalın anlamıyla kurmuştur cümleyi. Ben, kişisel olarak, solcu kadınların çok daha çekici olduğu kanaatindeyim. Misal, tarihsel bakımdan hiç kuşkusuz en popüler sağcı kadın imgemiz Tansu Çiller Hanımefendi, hoş olmasına hoş bir hanım ama konuşmaya başladığında kendi adıma hep sorun yaşardım. Şimdi üzerinden çok zaman geçti ama bir hatırlatma yapayım: Tansu Çiller: Yedi yedi daha ne edeeer? Kalabalık: 14! Tansu Çiller: Hayyııır!.. Yedi yedi daha ne edeeer? Kalabalik: ..? ..49! Tansu Çiller: Haayııır!.. Bugün günlerden neee? Kalabalık: Cumartesiiii! Tansu Çiller: Haayııırr!.. Bugün ayın kaçııı? Kalabalık: Yedisiii! Tansu Çiller: Aylardan neee? Kalabalık: Temmuuuuz! Tansu Çiller: Yedi yedi daha ne edeeer? Kalabalık: ??? (Tansu Çiller, bir 7 Temmuz günü Yalovalılara 77. il oldukları müjdesini vermeye çalışırken...) Eh Tansu Hanımefendiyi bir 'sağcı kadın' verisi olarak ele alırsak, bu durumda sağcı kadınların tabii ki sadece ruhumuza hitap etmesini istemek, onu uzaktan sevmenin daha münasip olduğunu düşünmek yerinde olacaktır. Neticede sağcı kadınlarda bir diyalog sorunu olduğu görülmektedir. Halbuki solcu kadınlar için durum böyle değildir. Her ne kadar solcular onun solculuğunu pek kabul etmese de, kendi beyanını esas alıyoruz, memleketimizdeki en popüler solcu kadın imgesi Tuğba Özay'dır. Bir ara 'devrimci manken' diye ortaya çıkmış, CHP gençlik kollarına kayıt yaptırmış, hatta Sayın Deniz Baykal'la yan yana fotoğrafları basına yansımıştı. Daha sonra adı ülkücü mafyayla anılmış ve bundan ceza yatmış olsa da, hâlâ solcu olduğunu iddia ediyor. Kendi adıma, hayatımın önemli bir bölümünü Tuğba Hanım'ın verdiği frikikleri takip etmekle geçirdim. Magazin programlarında sürekli bir şeyler konuşup gülüyor, onun ne konuştuğunu hiç dikkate almadan, frikiklerden oluşan görüntüsüne kilitleniyordum. Bu süreç hiç de beynime, ruhuma falan hitap edip canımı sıkmıyordu. Müthiş eğlenceliydi. Uzun lafın kısası, kanaatimce, solcu kadınlar sağcılara beş basar!.. Madem öyle, işte böyle!..
Haberin fotoğrafları