kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Badem'in ısırdığı turiste ilk bakımı yapan tatilciler, yaşlı kadının kanamasını durdurmak için yarasına tütün bastı.

Fok Badem'i delirttiler

Osman AKÇA / SABAH
20 kişi fok Badem'i kuyruğundan karaya çekip fotoğrafını çekmek istedi. İlgiden bunalan havyan kaçıp, yaşlı turisti ısırdı..
Türkiye kıyılarındaki son Akdeniz foklarından olan "Badem," 2006'ta Didim'de yaralı bulunmuştu. Sevimli hayvan tedavi edilip salınmıştı. Ancak doğal ortama alışamayan ve sık sık kıyıya gelen hayvan sürekli insanların ilgisiyle karşılaşıyor. İki metre uzunluğa ve 150 kilo ağırlığa ulaşan Badem, geçen hafta Gökova Körfezi'ndeki Akyaka sahilinde hatıra fotoğrafı için kendisini karaya çıkarmaya çalışan sekiz kişiyi ısırmıştı. Önceki gün de benzer bir tablo yaşandı. Fotoğrafını çekmek için 20 kişilik bir grup, kuyruğundan tuttukları hayvanı kıyıya çekmeye çalıştı. Badem, önce ellerinden kurtulduğu gruba saldırdı. Ardından açığa doğru gidip denizde tek başına yüzen 61 yaşındaki Alman turist Eosey Wilthord'u bacağından ısırdı.

TÜTÜN BASTILAR
Tansiyon hastası kadın paniğe kapılınca boğulma tehlikesi geçirdi. Kıyıya çıkarılan kadına ilk müdahaleyi yapan vatandaşlar, kanamayı durdurmak için yaraların üzerine tütün bastı.
Haberin fotoğrafları