kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danimarka 'Miss başörtüsü'nü arıyor

Sadi TEKELİOĞLU / KOPENHAG
Danimarka devlet televizyonu DR 'en güzel başörtülü kadın' yarışması düzenliyor. Müslüman cemaatlerden ise tepki geldi: Kanal haddini aşıyor..
Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerle tüm İslam dünyasının tepkisini çeken Danimarka şimdi de ülkedeki en güzel başörtülü kadını seçiyor. Danimarka devlet televizyonu DR, Danimarka'da yaşayan ve başörtüsü takan en güzel kadını belirlemek amacıyla yarışma başlattı. Devlet televizyonu programlarından "skum" (Köpük) tarafından düzenlenen yarışmanın birincisini ise DR'nin belirleyeceği bir moda uzmanı seçecek. Yarışmada birinciliği kazanan kadına, ödül olarak Danimarka'nın ünlü giyim firmalarından Mads Nörgaard tarafından dizayn edilmiş bir başörtüsü ile bir iPod hediye edilecek.

VEKİL ADAYI DESTEKLEDİ
Gençlik programı Skum yetkilileri, güzelliklerine önem veren Müslüman kadınlara dikkat çekmeyi hedeflediklerini söylerken, Odense'deki Müslüman Cemaati Derneği Başkanı Smain Benyrbah, DR'nin çizgiyi aştığını açıkladı. Danimarka'da son yapılan yerel seçimlerde milletvekili adayı olan ancak kazanamayan başörtülü Esma Abdülhamit ise yarışmaya destek verdi.