kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayatının gafını yaptı

Başkanlık yarışından çekilmesi yönündeki baskıları, Obama'nın öldürülebileceğini ima ederek reddeden Hillary hemen özür diledi. Obama'nın cephesiyse "Çok talihsiz" açıklamasını yaptı..
ABD'deki başkanlık seçimi kampanyası "suikast" imasıyla karıştı. Demokrat Parti'nin aday adaylarından Hillary Clinton, belki de yarışın başından beri hep kapalı kapılar ardında dile getirilen "Barack Obama'nın suikasta kurban gidebileceği" şeklindeki bir iddiayı basının önünde ima edince büyük tepki çekti. 3 Haziran'da seçimlerin yapılacağı Güney Dakota eyaletinde yayımlanan yerel bir gazeteye söyleşi veren Clinton, seçimlerde rakibinin geride kalması nedeniyle kendisine yönelik "çekil" çağrılarına yanıt verdi.

KENNEDY SUİKASTI
Ağustos ayında yapılacak kongreye kadar yarışta kalacağını dile getiren 60 yaşındaki Senatör, kimi yarışların tarihte kendisininkinden çok daha uzun sürdüğünü "maksadını aşan" şu sözlerle anlattı: Kocam (eski başkan Bill Clinton), 1992'de adaylığı haziran ayının ortalarındaki seçimlerine kadar kazanamamıştı. Hepimiz, Bobby Kennedy'nin haziranda California'da suikasta kurban gittiğini hazırlıyoruz."

GİZLİ SERVİS KORUYOR
Birçok yorumda, Hillary'nin Obama'nın öldürülebileceğini ima ettiği belirtilirken Obama cephesinden büyük tepki geldi. Siyahi Senatör'ün kampanyasından yapılan açıklamada, "Clinton'ın sözü çok talihsiz. Böyle sözlere bu yarışta yer yoktur" denildi. Clinton da, bir özür mesajı yayımlayarak, yanlış anlaşıldığını savundu. Barack Obama (47), aldığı ölüm tehditleri nedeniyle, ABD'nin önemli kişilerinin ve ABD'ye giden siyasi konukların güvenliğinden sorumlu olan gizli servis tarafından korunuyor. ABD basınında da birçok kez Obama'nın, siyahi başkan istemeyen çevreler tarafından öldürülebileceği yönünde iddialara yer vermişti.
Haberin fotoğrafları