kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Pamuk-keten veya pamuk-ipek karışımı gömlek ve ceketler bu sezon çok moda.

Kendi tarzına uygun olanı seç

ESRA ÇORUH
Yeni sezonda erkekleri neler bekliyor? Moda dergilerindeki tasarımları birebir uygulamak doğru mu? Hangi kumaşlar ve aksesuarlar gözde? Bir bilene danıştık....
İLİŞKİLİ HABERLER
Kendi tarzına uygun olanı seç
Türkiye'nin önde gelen erkek giyim markalarından Damat Tween ADV'nin Kreatif Direktörü Güneş Güner Işık, yeni sezon erkek giyimi için önerilerde bulundu. Işık, moda dergilerindeki ürünleri bire bir taşımanın hata olacağını söylüyor... Işık'ın yeni sezon ile ilgili tüyoları şunlar:

DOĞAL VE RAHAT
"Bu yaz erkekler için, çok doğal ve rahat bir sezon olacak. Toprak, kum ve deniz temasında nötr renkler, pamuk, keten, ipek gibi kumaşlardan ve sedef, boynuz düğmeler gibi kıymetli aksesuarlardan oluşan bir yaz sezonu var. Yeni sezonda en önemli unsur kumaş ve formlar. Hemen her üründe yıkanmış ya da yıkama etkili görünümler vazgeçilmez. Kendinden dokuma etkileri belirgin, pamuk ve pamukketen karışımlı kumaşlar ve taş ve toprak tonları sezonun ana unsurlarını oluşturuyor. Damat, ADV ve Tween markalarının bu sezonki yeniliği ise her üç markada da rahat formlar kullanarak her erkeği bir-iki beden ince gösteren kalıpları. Bunun yanı sıra markalarımızın her birinde farklı nanoteknolojiler kullanıldı. Damat markamızda kırışıklık önleyici, kendinden parfümlü nanoapreler; ADV'de anti-bakterial ve termal nano-apreler kullanıldı. Tween koleksiyonumuzda bu sezon çarpıcı yenilik ise, gençlere özel hazırladığımız koleksiyonumuz. Junior beden giyinen gençler için de 42-44 beden takım elbiseler hazırladık."

OLMAZSA OLMAZLAR
"Bu sezon erkeklerin gardırobunda mutlaka olması gereken parçaların başında; ütüsüz, pamuk-keten veya pamuk-ipek karışımlı gömlek ve ceketler geliyor. Bunun yanı sıra şort ve bermudalar da bu sezonun olmazsa olmazları arasında. Ütüsüz ve yıkamalı ürünler, bu yazın en pratik ürünleri. Her tarz ve günün her saati için uygun, şık ve rahatlar. Bunun yanı sıra her erkeğin dolabında bulunduracağı beyaz ya da kum rengi pamuk bir ceket ile günün her saatinde pratik ve farklı görünümler sağlamak mümkün. İş içinse gömlek, kravat ve lacivert bir pantolon ile şık bir kombin yaratılabilir ya da sadece ince beyaz bir triko veya tişört, denim pantolonla kombinlenerek hafta sonu alternatifi oluşturulabilir."

SICAK GÜNLER İÇİN...
"Erkek moda çözümlemeleri; görsel olduğu kadar işlevsel yenilikler sunuyor. Sıcak yaz günlerinde çok ince malzemelerden üretilmiş, hafif ve ütüsüz ürünler sezonun en büyük yeniliği. Klasik takım elbiselerin yerini ince malzemeli pamuk, keten, ipek karışımlı kumaşlardan hazırlanmış tek ceketler ve pamuklu pantolon kombinleri alacak. Bu kombinler yumuşak yakalı ince pamuk ve keten karışımlı gömleklerle tamamlanacak. Gerek süet gerekse ince derilerden tasarlanmış bağcıksız, mokasen ayakkabılar da sezonun vazgeçilmezleri."

SPOR VE KLASİK
"Spor tarza sahip erkeklerin bu yaz alternatifleri oldukça geniş. Çok cepli safari ceketler, yıkamalı pantolonlar, gömlek ve tişörtler sezonun en belirgin sunumları. Bu çizginin renk paletinde doğal renklerin yanı sıra sarı, mercan ve yeşil gibi enerjik renkler de var. Klasik tarzı tercih eden erkeklerin bu sezon için vazgeçilmezleri ipek-yün ve ipek-pamuk karışımlı takım elbiseler. Klasik koleksiyonun renk paleti, beyaz ve mavi tonlarından oluşuyor. En çok giyilmesi gereken ürünlerin başında gömlek ve ceketler gelirken, en giyilmemesi gerekenlerin başında geniş omuzlu vatkalı ceketler var."

BUNLARI SAKIN DENEMEYİN!
"Erkeklerin dergilerde ve moda haberlerinde gördükleri ürünleri, birebir üstlerinde taşımaları büyük hata olur. Kendilerine uygun olanı seçip kendi tarzlarını yaratmalılar. Çok spor bir tarzı olan genç bir erkeğin sadece moda diye parlak saten takım giymesi kötü bir görüntü yaratacaktır. Orta yaşlı bir erkeğin de boy ve kilosuna dikkat etmeden çok dar gömlek ya da triko tercihleri yapması da bir hata olacaktır."
Haberin fotoğrafları