kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Lotta Wahlin, en yakın rakibine 12 vuruşluk fark attı.

Golf dünyasının nabzı Antalya'da attı

Burcu ALDİNÇ
Geçtiğimiz hafta Antalya, dünyanın en önemli golf organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı. Avrupa Bayanlar Golf Şampiyonası için 126 kadın golfçü Belek'e geldi. 75'in üzerinde ülkede canlı yayınlanan turnuva, Türkiye'nin tanıtımı ve golf turizmi için de büyük önem taşıyor..
Golfü nasıl bilirdiniz? 'Sıkıcı bir aristokrat sporu' olarak mı? O halde yanılıyorsunuz. Çünkü dünyanın en çok para kazandıran sporlarından biri olan golf, kondisyon, konsantre ve zekâ gerektiriyor. Türkiye'de bundan birkaç yıl öncesine kadar bu sporun adı bile telaffuz edilmezken, şimdilerde Antalya, özellikle de Belek bölgesi dünyanın en önemli golf destinasyonlarından biri haline geldi. Bunun en iyi kanıtı ise geçtiğimiz hafta düzenlenen Ladies European Tournament (Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası) oldu. Turnuvanın Antalya'da düzenlenmesinde, Belek bölgesinde sayıları her yıl artan golf sahalarının etkisi büyük. Garanti Bankası Amerikan Express'in sponsorluğunda gerçekleşen bu turnuvaya ise National Golf Club ev sahipliği yaptı. Büyük ödülün 250 bin avro olduğu turnuvanın Antalya ayağı için 126 kadın golfçü Antalya'ya geldi. 250 bin avroyu fazla bulanlar için hatırlatalım: Golfte erkeklerin kazandığı paralarla, kadınların kazandığı paralar arasında dağlar kadar fark var. Erkek turnuvalarında kazananlar milyon dolar alırken, kadınların aldıkları bunun yanında çok cüzi bir rakam kalıyor.

ŞAMPİYON İSVEÇLİ WAHLIN
Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası, dört kıtada ve toplam 18 ülkede düzenleniyor. Kısacası golfçüler tıpkı Formula 1 pilotları gibi tüm yılı bir ülkeden diğerine seyahat ederek geçiriyorlar. Ve her ayağı kazanan büyük bir para ödülü alıyor. Bu yıl toplam 26 turnuva gerçekleşecek ve sonunda 12.6 milyon dolarlık para ödülü dağıtılacak. Üstelik bu turnuvaların sayısını artırmak için çalışmalar da devam ediyor. 250 bin avroluk para ödülü olan turnuvanın Antalya ayağında birinci İsveçli Lotta Wahlin oldu. Başından itibaren turnuvanın gözde ismi olan Wahlin, en yakın rakibine 12 vuruşluk fark attı. Şampiyonluk sevincini İsveç bayrağını sallayarak kutlayan sporcu, bir ara da Galatasaray atkısını boynuna bağladı. Turnuvanın Antalya'da gerçekleşmesi, Türk turizmi için de önemli bir adım oldu. 126 sporcu, ekibi ve ülkelerinin yerel basınlarıyla birlikte Belek'e geldi.

ÜÇ TÜRK ELENDİ
Golf sporu ülkemizde hâlâ gelişmekte. Ama bunun için golf federasyonu birçok çalışma yapıyor. Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugüne kadar Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Urfa'da golf sahaları açtı ve bu bölgelerden binlerce sporcuya burs kazandırdı bile. Zaten Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na da bu yıl üç Türk sporcu katıldı. İkinci turda elenen sporcular, diğer turnuvalara da katılmak istediklerini belirttiler.

TÜRK İŞADAMLARI DA YARIŞTI
Turnuvanın ilk gününde amatörlerle profesyonelleri bir araya gtiren Pro-Am turnuvası yapıldı. Rahmi Koç, Mustafa Koç, Ahmet Ağaoğlu gibi isimlerin katıldığı turnuvada Rahmi Koç'un takımı beşinci oldu. Birinciliği ise 87 puanla Avustralyalı golfçü Anna Rawson ile Alex Budak, Nejdet Sümer ve Sinan Erülgen'in bulunduğu takım kazandı.


Bülent Göktuna (National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı)
Uzun yıllar çalıştık

"Bu turnuvanın Türkiye'de düzenlenmesi için uzun yıllar çalıştık. Böyle büyük bir turnuvanın Belek'te düzenlenmesi hem golf turizmine destek olmak bakımından hem de Türkiye'nin tanıtımı için büyük bir fırsat. Bu tür turnuvalar arttıkça Türkiye'ye gelen golfseverlerin sayısı da artacaktır."

Alexandre Armas (Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası Genel Müdürü)
Önümüzdeki yıl tam kadro buradayız
"Antalya tipik bir Akdeniz kasabası. İklim mükemmel. Turnuvanın bir ayağı da Antalya'da gerçekleştiği için çok mutluyuz. Gelirken kafamızda zaten hiçbir tereddüt olmamıştı. Zaten Türkiye'nin son yıllarda imajı oldukça değişti. Turnuva kapsamında birçok ülkeye gidiyoruz. Oyuncularımız gittikleri ülkelerin kültürlerine kendilerini adapte etmeyi biliyorlar. Bu turnuva sayesinde Antalya ve Belek de çok şey kazandı. Turnuvanın bölgeye getirisi göz ardı edilmez. 75'in üzerinde ülkede yayınlandı ve tüm dünyanın gözü Antalya'da oldu. Önümüzdeki yıl tam kadro yeniden geleceğiz."

Lotta Wahlin
Önümüzdeki yıl tekrar geleceğim
"Belek bölgesi golf için oldukça iyi bir yer. Hava şartları ve tesisler çok güzel. Antalya'ya gelmek beni çok heyecanlandırdı. Üstelik burada çok iyi vakit geçirdim. Önümüzdeki yıl mayıs ayında düzenlenecek turnuvaya da kesinlikle katılacağım. Umarım benim gibi diğer arkadaşlarım da tekrar katılır ve yine çok keyifli bir turnuva geçiririz."
Haberin fotoğrafları