kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hülya Koçyiğit

Fatih'i kıskandıkları için dışlıyorlar bence

Mehmet ÇALIŞKAN
Hülya Koçyiğit, Fatih Akın için söylenen "Türk değil, Alman sinemacı" sözlerine sert çıktı: Fatih'i kıskandıkları için dışlıyorlar!..
Uluslararası platformda ödül kazanan ilk Türk filmi olan 'Susuz Yaz'ın başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit, Fatih Akın'ın 'Türk değil, Alman sinemacı' şeklinde eleştirilmesinin büyük haksızlık olduğunu söyledi: "Susuz Yaz' gibi bir filmin önce kayıp kopyalarını bulan, ardından hasar görmüş kopyaları İtalya'da restore ettiren ve Cannes Film Festivali'nde özel gösterim sağlayan birinin, Türk Sineması'ndan dışlanmasının altyapısında, bence sadece kıskançlık olabilir."

KOPYALAR KAYBOLDU
Necati Cumalı'nın eserinden Metin Erksan'ın sinemaya uyarladığı, Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülünü kazanan 'Susuz Yaz'ın gösterimi, sansür kurulu tarafından yasaklanmış ve sonra kopyaları kaybolmuştu. Film, tam 44 yıl sonra, Fatih Akın'ın sayesinde izleyiciyle buluşacak. 6 aylık bir araştırmadan sonra filmin kayıp kopyalarını bulan Fatih Akın, hasar görmüş kopyaları, İtalya'da restore ettirdi ve filmin, 19 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nin 'Özel Gösterim' bölümünde yer almasını sağladı. Özel gösterime; Akın, filmin kopyalarını restore eden teknik ekip, filmin yapımcısı Ulvi Doğan ve başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit katılacak.
Haberin fotoğrafları