kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gülçin Santırcıoğlu, gelecek yıl Makedonya'da bir ev kiralamaya karar verdiğini söylüyor.

Şair bile olsanız dizide oynamanız şart!

MUSTAFA KIZIL - GÜNAYDIN
'Elveda Rumeli'de Sütçü Ramiz'in 'Beyaz Kızım' diye seslendiği Hatice'yi oynayan Gülçin Santırcıoğlu: Oyuncu değil, bir şair bile olsanız ancak bir dizide oynadıktan sonra tanıyor insanlar sizi..
atv'de yayınlanan 'Elveda Rumeli' dizisinde Sütçü Ramiz'in 'Beyaz kızı' Hatice'yi canlandıran Gülçin Santırcıoğlu, oyunculuğu kadar sesinin güzelliğiyle de adından söz ettiriyor. Konservatuvarda opera ve şan eğitimi alan başarılı oyuncu, daha önce 'Türev', 'Yumurta' gibi Altın Portakal'lı filmlerde izleyicinin karşısına çıkmasına rağmen, asıl dikkatleri 'Elveda Rumeli' dizisindeki performansıyla çekti. Başarılı oyuncu, dizinin bu kadar ilgi görmesini beklemediğini ama bu ilgiden de memnun olduğunu söylüyor.

* Sizi oyuncu olarak tanıdık ama aslında müzik eğitimi aldınız değil mi?
Evet, Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları, Opera ve Şan Bölümü'nde eğitim aldım. Okul yıllarımda kısa filmlerde oynuyordum. Ama özellikle sinema filminde rol almak istiyordum. Müzikten kopmak veya ikisinden birisini seçmek zorunda kaldığımı hiç hissetmedim.

ŞANSLI BİR OYUNCUYUM
* Oyunculuk kariyeriniz ne zaman başladı?
İstanbul'a gelmeden önce oynadığım ufak rollerle başladı. İlk kısa filmim 'Esrar-ı Hakikat' Altın Portakal'da ödül almıştı. Rol aldığım ilk uzun metrajlı film 'Türev' ile de Altın Portakal'da 'En iyi film' ödülünü aldık. Buradaki rolümle de, Çağdaş Sinema Topluluğu tarafından 'Umut Vaat Eden Kadın Oyuncu' seçildim. Arkasından da 'Yumurta' ve henüz vizyona girmeyen 'İki Çizgi' filmlerinde oynadım. Ama insanlar beni 'Elveda Rumeli'yle tanıdı.

* Yani dizide oynamak bir oyuncu için şart mı diyorsunuz?
Eskiden dizide oynamasam olmaz mı, diye düşünürdüm. Ama bir oyuncu olarak mutlaka bir dizide oynamanız gerekiyor. Sadece oyuncu değil; şair veya doktor bile olsanız bir dizide oynadıktan sonra tanıyor insanlar sizi.

* 'Elveda Rumeli'nin bu kadar ilgi göreceğini tahmin ediyor muydunuz?
Benim bir televizyon dizisinde efsane olmak gibi bir beklentim yok. Doğru senaryoyla, doğru yapımcılarla, beni heyecanlandıran bir işte olmak istediğim için bu dizideyim. Gazetedeki haberlere, yolda yürürken bana sarılan insanlara kaptıramam kendimi. O mahremiyeti, rolle ve hayatla olan ilişkimi korumak zorundayım. Diziye gelirsek... Sevileceğini tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordum.

OTELDE YAŞIYORUM...
* Dizide kırılgan ve naif bir karakteri canlandırıyorsunuz. Peki gerçek hayatta nasıl birisisiniz?
Tipik bir Aslan burcuyum. Romantiğim, duygusalım ama dizideki kadar duygusal ya da kırılgan değilim. İnsanlar beni görünce çok şaşırıyor, 'Dizide göründüğünüz kadar toplu değilmişsiniz' diyorlar. Aslında huy olarak da, karakterle çok benzeşmiyorum.

* Makedonya'da hayatınız nasıl geçiyor?
Seneye ben de orada ev tutmayı düşünüyorum. Orada bol bol film izliyorum, sevdiğim arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. İstanbul'da neler yapıyorsam burada da aynısını yapıyorum. Bir otel odasında, evimde gibi yaşıyorum.

BENİ KALPLERİNE ALDILAR
* Canlandırdığınız karaktere gelen tepkiler nasıl?
İnsanlar canlandırdığım Hatice karakterini çok seviyor. Özellikle Makedonyalılar, beni de kendilerinden görüp, çok heyecanlanıyorlar. Yolda görünce sarılıp ağlayanlar oluyor. Hatice Hasan'la evlenemediği dönemlerde çok üzülüyorlardı. Neredeyse benimle ağlayıp benimle gülüyorlardı. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum açıkçası. İstanbul'a gittiğimde, o hafta dizide ağlamışsam 'canım kızım' diyerek seviyorlar beni. İzleyicilerin kalplerine aldıkları bir karakter oldum yani.

* Oyunculuğun yanı sıra şan hocalığı da yapıyorsunuz değil mi?
Evet, Ruhi Su Kültür Sanat Vakfı'nda üç yıl şan hocalığı yaptım. Vakfımız parasızlık yüzünden kapanmak zorunda kaldı. Kapanana kadar orada konservatuvara öğrenci hazırladım. Bunun dışında dizi müzikleri söyledim. Uzun bir süre Gökhan Kırdar ile beraber çalıştım. Ayrıca Badem Grubu'yla da, son albümlerinde yer alan bir şarkılarında düet yaptık. Zaten bugüne kadar kötü dizilerde oynamamamın nedeni, şarkı söyleyerek para kazanabilmemdir.

* Albüm teklifi alıyor musunuz?
Evet, aldım. Ama albüm yapmış olmak için albüm yapmayı düşünmüyorum. Güzel bir şey olmadıktan sonra banyoda söylemeye devam ederim. İçime sinen bir şey yapmak istiyorum. İki-üç kere televizyona çıkmak için müzik yapmam. Müzik bildiğim ve hakim olduğum bir konu. Bu yüzden yaptığım zaman en iyisini yapmak istiyorum.

SAHNEYE ÇIKTIM
* Ne tarz bir albüm yapmayı düşünüyorsunuz?
Normalde caz söylüyorum. İki yıl Fransız Sokağı'nda sahneye çıktım. İzmir'de de sahneye çıkmıştım. 'Haydi eller havaya' müziği yapamıyorum ama. Yine de caz albümü yapmayı düşünmüyorum. Evde klasik ve rock müzik dinliyorum ama bunlara yakın bir albüm yapmayı da düşünmüyorum. İkisinin ortasında, tatlı ve samimi bir müzik yapmak istiyorum.