kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genç günler'in zamanıdır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) Genç Günler'e 24. defa kucak açtı. Etkinlikte üniversite topluluklarının tiyatro oyunlarından konserlere ve atölye çalışmalarına kadar pek çok şey var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Genç günler'in zamanıdır
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT), Genç Günler'in 24. yılını kutluyor. Gençler, dün başlayan ve 19 Mayıs'a kadar sürecek etkinlikte, Kadıköy Haldun Taner, Üsküdar Kerem Yılmazer, Ümraniye, Kâğıthane Sadabad, Fatih Reşat Nuri Sahneleri ve Tarihi Galata Köprüsü'nden seslerini İstanbullu tiyatroseverlere duyurabilme fırsatını yakalıyor. Etkinlik, bu yıl tiyatro oyunları, müzikal ve çağdaş dans gösterileri, konserler, söyleşiler, sergiler ve atölye çalışmaları olmak üzere oldukça renkli ve dopdolu bir programla karşımıza çıkıyor. Öte yandan, etkinlik söyleşileri arasında yer alan 'Tiyatroda Bir Yaşam' başlıklı ustalara saygı bölümünde ise Tülin Oral, Erol Keskin ve Duygu Sağıroğlu yaşamları ve deneyimlerini genç kuşaklara aktaracak. Diğer taraftan, söyleşilerin bir konuğu da, Çağan Irmak. 24. Genç Günler bu yıl hem kendi içindeki Genç Birim'in gerçekleştirdiği yapımlara, hem de konservatuvarlar, üniversite toplulukları ve diğer konuk grupların birbirinden farklı yorumlarına ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda Genç Birim başlığı altında dört ayrı prodüksiyona imza atılmış. Leonce ile Lena, İnek, Yeditepeli Aşk ve Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular gibi oyunlar, bu başlık altında izlenebilecek. Diğer yandan, etkinliğe İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Moskova Geceleri ve Fesleğen Çıkmazı adlı oyunlarla katılırken, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı da Ayaktakımı Arasında adlı oyunla sanatseverlerin karşısında olacak.

ÜNİVERSİTELİLERİN SAHNE ZİRVESİ
24. Genç Günler'de yer alan üniversite toplulukları ve diğer konuk grupların oyunları şöyle: Boğaziçi Oyuncuları - Biz, Siz, Onlar, Yeditepe Üniversitesi Gösteri Sanatları Fakültesi - Zengin Mutfağı, Mimar Sinan Gösteri Sanatları Kulübü - Otobüs, Timis Oyuncuları - Babil'e Bir Melek İniyor, Bilgi Sahnesi Tiyatro Kulübü Küskün Âşıklar, Beylikdüzü Belediyesi Tiyatro Kulübü - Yaşam Çığlıkları, Taşkışla Sahnesi - Kadınlar Savaşı, Magusa Sanat Tiyatrosu - Dışarısı İçeriden Karanlık, Bahçeşehir Üniversitesi Müzikal Topluluğu - Venedik Taciri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi Kısa Dalga Gençlik Merkezi Sokak ve Biz, Mim Komedi - Tanrı, Gösteri Sanatları. Sezuan'ın İyi İnsanı, Semaver Kumpanya ve Çırakları - Baba Ve Oğul, Boğaziçi Üniversitesi - At, İstanbul Teknik Üniversitesi Gergedanlar ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi - Gergedanlar. 24. Genç Günler'de Orhan Kemal'in Tersine Dünya adlı eseri de Genç Birim'e ait müzikal bir yorumla sahneye taşınacak. Genç Birim ayrıca, etkinlikteki Kad-Er, Kül, Şiir ve Dans Gösterisi adlı üç ayrı dans projesine imza atıyor. Genç Günler'in atölye ajandası da dolu: Özen Yula Oyun Yazım Atölyesi'ni gerçekleştirirken, Kemal Yiğitcan Uygulamalı Işık Atölyesi'yle tiyatronun başka bir dünyasına ışık tutuyor. 24. Genç Günler'in bir diğer atölyesinde ise, oyuncu ve yönetmen Engin Alkan hazır bulunacak.
Haberin fotoğrafları