kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cesetler suda yüzüyor salgın hastalık kapıda

DIŞ HABERLER
Myanmar'ı bu kez kolera ve açlık vurdu. Halkın su içtiği nehirlerde cesetler yüzüyor. Bu yüzden birkaç haftada ölü sayısının 500 bine çıkacağı bildirildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cesetler suda yüzüyor salgın hastalık kapıda
1 milyondan fazla kişiyi evsiz bırakan Nargis kasırgasının vurduğu Myanmar'da ölü sayısı resmi rakamlara göre 100 bini geçti. Ancak ölüm tarlasına dönen bölgelerde binlerce ceset bulunduğu tahmin ediliyor. Şişen cesetlerin yüzdüğü sularla kolera ve benzeri bulaşıcı hastalık tehlikesi başgösterirken önlem alınmazsa birkaç hafta içinde ölü sayısının 500 bini geçmesinden korkuluyor. Resmi olmayan verilere göre ise kasırgada ölenlerin sayısı 200 bine ulaştı. Bazı bölgelerde şimdiden kolera salgının başladığına dair duyumlar alınıyor. Tüm bu olanlara kayıtsız kalan Myanmar askeri cuntası cesetleri toplamak için bile kılını kıpırdatmıyor. Halk arasından gönüllü seçilenler ceset ve hayvan leşlerini kendi topluyor. Açlık ve sefalet içindeki fakir halk su ihtiyacını ölülerin yüzdüğü nehirlerden karşılamak zorunda kalıyor. Ailelerini kasırgaya kurban verenler bazen yüzen cesetleri izleyerek kaybettikleri yakınlarının en azından ölü bedenlerini bulmaya çalışıyor.

CUNTAYA BÜYÜK ÖFKE
Ülkenin güneyinde sular altında kalan birçok kasabaya artık yalnızca botlarla ulaşmak mümkün oluyor. Baskıcı rejim liderleri dün yaptıkları açıklamada "Yardımı gönderin. Ancak yardım görevlisi almayız. Biz kendimiz dağıtırız" dedi. Siyasi uzmanlar bu tavrı "Yabancı askerlerin ülkeye girip rejimlerini yıkmasından korkuyorlar" şeklinde değerlendiriyor. Sürgündeki muhalif liderlerden Myint, "Bu bir doğa felaketi olmaktan çıktı. Cunta rejiminin halkını ölüme terk ettiği bir kıyıma döndü. 400 bin asker hiçbir şey yapmadan duruyor" dedi.
Haberin fotoğrafları