kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bu yaz erkekler de beyaz giyecek.

Paçalar kısaldı ceketler küçüldü

Esra ÇORUH
İlkbahar-yaz sezonunda erkek modası da değişim gösteriyor. Beyaz en popüler renk olurken, vücuda oturan kısa ceketler, bilekte biten pantolonlar sezonun yenilikleri olarak göze çarpıyor. Mendil ise en önemli aksesuar..
İLİŞKİLİ HABERLER
Paçalar kısaldı ceketler küçüldü
1- Esra Hanım, bir firmada yönetici olarak çalışıyorum. Her zaman takım elbise giymem gerekiyor. Sıcak yaz günleri için neler giymemi önerirsiniz? (Yavuz H. - Ankara)
- İşinizin gerektirdiği gibi giyinmek önemli kurallardan biri. Yani yaz geldiğinde de takım elbise yerine şort-tişörtle işe gitmek için uygun olmaz. Ama aynı zamanda kıyafetinizin içinde rahat hissetmeniz de çok önemli. Yaz günleri için ince dokumalı takım elbiseleri seçebilirsiniz. Ayrıca keten kumaş da yaz için ideal. Açık renkleri tercih ederseniz, yazı rahat geçireceğiniz gibi çok şık da olursunuz.

2- Modayı yakından takip ediyorum. Ve sizden bu sezonun yeniliklerini öğrenmek istiyorum. Sezonun olmazsa olmazlarını söyler misiniz? Teşekkürler. (Engin S. - İstanbul)
- İlkbahar-yaz sezonunda beyaz, erkeklerin gardırobunda en dikkat çeken renklerin başında geliyor. Eğer modayı da yakından takip eden biriyseniz, size beyaz bir pantolona sahip olmanızı öneririz. Onun dışında vücuda oturan kısa ceketler de erkeklerin gardıroplarındaki yeniliklerden biri. Önümüzdeki sezonda da çok sık göreceğimiz kısa ve küçük ceketler şimdiden hakimiyetini ilan ediyor. İyisi mi siz şimdiden bir tane edinin. Bir başka yenilik de, bilekte biten pantolonlar. Bu pantolonlara da şimdiden alışmakta fayda var çünkü çok moda olacak.

3- Esra Hanım, yaz sezonunda her daim şık olmak için neler yapmak lazım? Bu konuda pratik önerilerde bulunursanız çok sevinirim. Teşekkürler. (Ümit C. - İzmir)
- Bu sezon her daim şık olmak istiyorsanız, mendil kullanmanızı öneriyoruz. Ceketinizin cebine yerleştireceğiniz mendille ayrı bir şıklık sergileyebilirsiniz. Tişört-ceket ikilisi giydiğinizde bile mendil, çok hoş bir aksesuar olarak duracaktır. Ayrıca polo yaka tişörtlerinizin yakalarını kaldırarak kullandığınızda da ayrı bir şıklık yakalayabilirsiniz. Yaz için çorapsız giyilen sürücü tipi mokasen tarzı ayakkabılar da yeni sezonda çok moda. Çanta da sadece kadınlara özel bir aksesuar olmaktan çıktı! Artık erkekler için de çanta, mutlaka kullanılması gereken bir detay.

4- 30'lu yaşlardayım ve spor bir tarzım var. Aynı zamanda da elimden geldiğince modayı takip etmeye çalışıyorum. Sizden öğrenmek istediğim; spor tarzıma uygun olarak yeni sezonda neler giymeliyim? (Rıza Ç. - Adana)
- Tarzınızı biliyor olmanız çok önemli. Çünkü kıyafet alırken tarza ve yaşa göre bilinçli seçim yapmak gerekir. Böylece moda kurbanı olmazsınız. Spor tarz için size önerimiz, yıkanmış tişörtleri giymeniz. Bu tarz tişörtler neredeyse gömleklerin yerini aldı. Ayrıca hem gündüz hem de gece giyebileceğiniz keten, poplin gömlekler de sizin tarzınıza çok uygun. Apolet detaylı, beli lastikli montlar da yeni sezonun olmazsa olmazlarından. Yine spor tarz için delikli ya da çift renk ayakkabılar da çok moda. Dar paçalı jeanler de tam size göre.
Haberin fotoğrafları