kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kampanyaları sırasındaki yorgunluğunu çok sevdiği "ince belli" bardakla Türk çayı içerek attı.

Londra'ya sarışın Türk

PERİHAN KORKMAZ LONDRA
Osmanlı döneminin son bakanlarından Ali Kemal'in torunu Johnson kendisini "Ondan belediye başkanı olmaz" diyerek 'ti'ye alanları sandıkta tuş etti. Partisinin zafer sembolü oldu.....
İngiltere'de perşembe günü yapılan yerel seçimler eski Başbakan Tony Blair sonrası iktidardaki İşçi Partisi için ilk ağır yenilgi, ana muhalefetteki Muhafazakârlar'ın ise yeniden doğuşu oldu. 100'e yakın seçim bölgesi içinde tüm gözlerin üzerinde olduğu tabii ki başkent Londra'nın belediye başkanlığı yarışındaydı. 8 yıllık belediye başkanı Ken Livingstone ile hakkında 'Muhafazakârlar onunla büyük risk aldı' denilen Osmanlı torunu aday Boris Johnson arasındaki yarışta gülen Johnson oldu. Yüzde 45 katılımlı seçimde rakibini 130 bin oy farkıyla geçen Johnson Londra'nın yeni belediye başkanı oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nun Damat Ferit Paşa hükümetindeki son İçişleri Bakanı Ali Kemal'ın torunu olan Johnson renkli kişiliğiyle biliniyor. Profesyonel iş kariyerine gazetecilikle adım atan Johnson'ın siyasi hayatı ise sansasyonlarla geçti. 2004'te evlilik dışı ilişkisi ortaya çıkınca partisinden ihraç edildi. 'Alkolik' denilen Johnson 3 ay içkiden uzak durarak tedavi gördü. 'Türk gibi' dedirten 'azmiyle' partiye yeniden katıldı.

DİKKATSİZ AMA AZİMLİ
Yaptığı unutulmaz gaflarla partisine büyük zorluklar yaşatan Johnson, Papua Yeni Gine'lileri yamyama benzetince siyahileri ayağa kaldırmıştı. Bir dergide yayınlanan röportajında da 'Okul yıllarımda uyuşturucu kullandım' diyerek yine gaf yapmıştı. Birçok köşe yazarı çok kültürlü Londra'nın belediye başkanlığı için uygun olmadığı görüşündeydi. Seçim kampanyalarında Türkler ile yakından ilgilenen Johnson her seferinde " Türk kökenli olmaktan gurur duyuyorum" diyerek yabancı düşmanlığı suçlamalarını reddetti. Ve sonunda 2004'de ihraç edildiği partisinin zafer sembolü haline geldi.
Haberin fotoğrafları