kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlüler uyuşturucu uyuşturucu da ünlüleri kullanır

İPEK DURKAL - GÜNAYDIN
Gazeteci Emrullah Erdinç ünlülerin hayatlarından kesitlere de yer verdiği dördüncü kitabı 'Parola Zehir'de, yine uyuşturucufuhuş- ünlü üçgeninde yaşananları anlatıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ünlüler uyuşturucu uyuşturucu da ünlüleri kullanır
Uyuşturucu ve fuhuş üzerine yazdığı kitaplarla tanınan gazeteci-yazar Emrullah Erdinç'in dördüncü kitabı 'Parola Zehir' satışa çıktı. Kitap bir uyuşturucu satıcısının hayatını anlatırken sanat ve sosyete dünyasının yaşadıklarına da dikkat çekiyor. Erdinç ünlülerin isimlerini söylemiyor ama, "Anlattıklarımın hepsi gerçek" dediği romanında öyle ipuçları veriyor ki, okuyan bu ünlü isimlerin kim olduğunu hemen anlıyor...

* Neden özellikle uyuşturucu ve fuhuş üzerine romanlar yazıyorsunuz?
Uyuşturucu benim için çok hassas bir konu. Gazetecilik mesleğime polis muhabiri olarak başladım ve uyuşturucu yüzünden insanlıktan çıkmış gençleri, onların dramlarını çok yakından gördüm. Fuhuş ve uyuşturucu birbirinden ayrı kalamaz. Bunlara karşı, insanlık adına bir şey yapmam gerektiğini düşündüm ama sadece uyuşturucunun zararlarını anlatan bir kitap yazsaydım maalesef çok okunmayacağını biliyordum. Bu yüzden içine magazinel hikayeleri de aldım.

* Kitabınız okunsun diye mi ünlülerin uyuşturucu bağlantılarını yazdınız?
Tabii. Çünkü ünlülerin hayatları her zaman merak edilir. Kişi, hayranı olduğu ünlü ile hayatını özdeşleştirmek ister.

SANATÇILAR BİRER ROL MODEL

* Uyuşturucu maddenin. yaratıcılığı artırdığı söyleniyor. Bu yüzden mi sanatçılar uyuşturucu kullanıyor?
Bu bir safsata! Aksine bir süre sonra yaratıcılığı da öldürür. Ama sanatçının kullanıyor olması onun hayranları açısından önemlidir. Mesela Yıldız Tilbe esrarla yakalandı. İbrahim Tatlıses uyuşturucudan dolayı gözaltına alındı. Tilbe de Tatlıses de kitleleri peşinden sürükleyebilecek kadar önemli iki isimdir. Bu yüzden onların kullanması çok daha önemlidir. Onlar birer rol model çünkü. Tatlıses polis ifadesinde Amerika'da girdiği bir ortamda uyuşturucu kullanıldığını ve kendisinin de ortamın ahengini bozmamak için kullandığını söylemişti.

* Sanat dünyasında uyuşturucu kullanımı neden bu kadar yaygın?
Ünlüler camiasında sanki o dünyaya giriyorsan uyuşturucu kullanmak gerekiyor gibi bir hava hakim. Yüzde 90'ı kullanmasa bile en azından denemiş. Mesela Burçin Bircan öldü. Çok dikkat etmek gerekir. Karahan Çantay 'Erkek Güzeli' seçilmişti. Yıldızı çok parlaktı ama uyuşturucuya başladı, kayboldu gitti. Böyle çok isim var. Ünlülerin bir kısmı uyuşturucu kullanır ama uyuşturucu da onları kullanır.

* Kitapta adı geçen Erkan, gerçek bir karakter mi peki?
Evet, Doğulu bir ailenin çocuğu olan Erkan 11 yaşındayken Kuşadası'nda bir kadının uyuşturucu kuryeliğini yapmaya başlıyor. Bu sırada kendisi de esrar ve zamanla kokain de kullanıyor. 13 yaşında uyuşturucu satmaya başlıyor. 15 yaşındayken polis tarafından yakalanıp cezaevine giriyor. Bu sırada bir kız arkadaşı var ve o da eroinden ölüyor. Erkan kız arkadaşı ölürken kimsenin ona yardım etmediğini öğreniyor ve herkesi uyuşturucu bağımlısı yapmaya ant içiyor. Bodrum'dan İstanbul'a kadar içinde ünlü isimlerin de bulunduğu pek çok kişiye uyuşturucu satıyor.

KARAKTERLER GERÇEK


* Bu ünlüler de gerçek mi?
Daha önceki kitaplarımda ünlülerin isimlerini de veriyordum çünkü onlar polis tarafından işlem görmüş kişilerdi ama bu kitapta anlattığım kişilerin olayları polise yansımış değil. O yüzden isim veremem. Ama evet, hepsi gerçek!

* Kimler var?
Bir dönem çapkınlığıyla gündeme gelen, 'playboy işadamı' olarak lanse edilen ve hatta mankenlerle sık sık gündeme gelen biri vardı. Korumalarıyla dolaşır ve gazetecilerle köşe kapmaca oynardı. Onunla birlikte olan iki tane manken var. Onlar Bodrum'da beş yıldızlı bir otelin tek katını kapatarak uyuşturucu partisi yapmışlardı. Mankenlerden biri estetikleriyle ünlüydü. Diğeri de son derece popüler bir isim. Hatta şarkı da söylüyor. Adı bu işadamı ile skandala karıştı, ilişkilerini inkar ettiler. Müzisyen iki kardeş var. Bunlardan birine Bodrum'da bir otomobilde verilen uyuşturucu var. Bir de sosyetik bir ailenin kızı var. Ne iş yaparsa yapsın tutunamıyor. Mankenlik yaptı, oyunculuk yaptı ama adı hep 'sosyetik güzel' olarak kaldı.

O ŞARKICIYA ÇOK ÜZÜLDÜM


* Şarkıcı bir kadından da bahsediliyor?
Evet, eşinden hayli olaylı boşandı, sonra bir başkasıyla evlendi. Son albümünü çıkarmadan önce kendisine bir ay yetecek kadar kokain ve esrar satın alıyor, stüdyoya kapanıyor. O şarkıcının hikayesi beni çok etkiledi, çok üzüldüm. Çünkü eğer o kadar yüklü miktarda uyuşturucu satın alıyorsan, bir gün kurtulmak istesen de kurtulamazsın. Bu kadının bir de küçük çocuğu var, yazık...

* Uyuşturucu nasıl oluyor da bu kadar kolaylıkla bulunabiliyor?
Eskiden Türkiye eroin için bir geçiş noktasıydı. Mesela eroin Türkiye'de çok az bulunurdu. 90'lı yılların ortasında bu sistem değişti. Artık Türkiye üzerinden Avrupa'ya eroin sevkiyatı yapılırken karşılığında nakit para değil, sentetik hap geliyor. Bu haplar da Hollandalı uyuşturucu kaçakçılarının kontrolü altında. Birleşmiş Milletler'in raporuna göre bir yılda uyuşturucudan kazanılan para 440 milyar dolar. Pazar bu kadar büyük olunca ülkeler bu pazardan bir pay almak istiyor. Türkiye artık bir geçiş noktası değil, uyuşturucu üreten ülke konumuna geldi. Yani artık uyuşturucuya ulaşmak çok kolay...
Haberin fotoğrafları