kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Günay'dan 18 sanatçıya 'Kültür Sanat Hizmet Ödülü'

Mustafa DERYAHAN
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Dünya Fikri Mülkiyet Günü' nedeniyle 18 sanatçıya, kültüre yaptıkları hizmetten dolayı ödül verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bakan Günay'dan 18 sanatçıya 'Kültür Sanat Hizmet Ödülü'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Dünya Fikri Mülkiyet Günü' nedeniyle geçtiğimiz akşam Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen törende, 18 sanatçıya 'Kültür Sanat Hizmeti Ödülü' verdi. Ödül alan sanatçılar arasında; ressam Adnan Turani, fotoğraf sanatçısı Ara Güler, heykeltıraş Burhan Altar, hattat Hasan Çelebi, şair Gülten Akın, sinemacı Sami Şekeroğlu, oyuncu Çolpan İlhan, yönetmen Halit Refiğ, senarist Safa Önal, yapımcı Türker İnanoğlu, Türk Sanat Müziği sanatçısı Mustafa Sağyaşar, müzisyen Selmi Andak, söz yazarı Sevgi Sanlı ve tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan yer aldı. Törene katılamayan yazar Adalet Ağaoğlu ile gazeteci Çetin Altan'a ise ödüllerinin daha sonra verileceği belirtildi.

DAHA ÇOK İNSAN
Törende bir de konuşma yapan Ertuğrul Günay, "Türkiye'de bilim, kültür, sanat, sinema ve diğer alanlarda teşekkürü hak eden daha fazla insan var" dedi ve törene gelemeyen Semahat Özdenses ve Fazıl Hüsnü Dağlarca'ya ödüllerini evlerinde sunduğunu anlattı. Törende daha sonra, gençler arasında düzenlenen 'Esere ve Emeğe Saygı' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.