kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

'Tasarım Kentleri' İstanbul'da

İstanbul Modern'in Londra Tasarım Müzesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Tasarım Kentleri' sergisine ilgi büyük oldu. 10 Ağustos tarihine kadar açık kalacak sergiyi kaçırmayın!.
İstanbul sosyal yaşamındaki hareketlilik bu hafta da devam etti. Gerçekleşen davetler, sergiler ve kokteyller sayesinde İstanbul'un elitleri bu haftayı da evlerine kapanarak geçirmekten kurtuldular! İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) girişimiyle oluşturulan İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde bu hafta sanat tutkunları ile buluşan 'Tasarım Kentleri' sergisinin açılış daveti de oldukça görkemliydi. İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'nın girişimleri, Londra Tasarım Müzesi işbirliği ile gerçekleşen ve 1851'den günümüze tasarım tarihini değiştiren dünyanın en önemli tasarımcıların yapıtlarının yer aldığı 'Tasarım Kentleri' sergisi cidden görülmeye değer.

10 AĞUSTOS'A KADAR AÇIK

Küratörlüğünü, Londra Tasarım Müzesi Direktörü Dejan Sudijiç'in üstlendiği sergi, çağdaş tasarımın serüvenini, uluslararası anlamda 7 önemli kente (Londra, Viyana, Dessau, Paris, Los Angeles, Milano, Tokyo) ve bu kentlerdeki tasarımın gelişimindeki belirleyici konumlarına odaklanarak anlatıyor. Kentlerin farklı zamanlardaki konumlarının, tasarımın gelişimini yönlendirmeye nasıl katkıda bulunduklarını göstermeye çalışan sergi, tasarımın çağdaş kültürü biçimlendirmesini inceliyor. Mimariden endüstriyel ürünlere, mobilyadan grafik tasarımına, modadan otomotive uzanan çok geniş bir yapıt seçkisini içeren sergide, 64 tasarımcının 109 yapıtı ve 7 markanın 12 ürünü yer alıyor. İstanbul'un elitlerinin açılış günü akın ettiği, 10 Ağustos'a kadar açık kalacak sergiyi sakın kaçırmayın!