kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başımıza gelenler

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig maçında Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 yenerek, şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet aldı. YAZAR YORUMLARI;

LEVENT TÜZEMEN: SİSTEM DOĞRU AMA.. (SABAH)

Orta sahayı çok adamla kontrol eden Galatasaray, büyük maçlarda Belediye'nin en etkili silahı olan pas yapma özelliğine izin vermedi. Barış'ın 11'e dönmesi hem orta alana dinamizm kazandırdı hem de Sabri'yi rahatlattı. 4-1-3-2 sisteminde tek forvet Karan'a yakın oynayan Lincoln çok fazla boş saha buldu ve etkili oldu. Galatasaray hücumu düşünürken sürekli kanatları kullandı. HakanKaran ikilisi ikili forvet oynadığında takım kanatları az kullanıyor, ayağa pas oynamıyor, kolayı seçip şişirme toplarla hücuma gitmeyi düşünüyordu.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Gol yollarında Ümit Karan çok etkisizdi. Tek forvetli sistemde aktörü doğru seçmek gerek. Karan top tutma ve isabetli pas verme yeteneği olmadığı için kolay top kaybetti. Yüksek toplarda zamanlama hatası yaptı. Arda ile girdiği duvar paslarında topu arkadaşına iletemedi. Tek forvetin adı bence Nonda. Ancak onun da fizik güç ve motivasyon yetersizliği var.

Bu sezon büyüklere kaybetmeyen Belediye'yi kırılma noktası sayılabilecek maçta Galatasaray iki ön liberolu sisteme dönmesi sayesinde devirdi. Kapanışı yapan Hakan'ın golünde Arda'nın topu kaptanının koşu yoluna bırakması akıl doluydu.

AHMET ÇAKAR: DANANIN KUYRUĞU HAFTAYA (SABAH)

Türk futbolunun esas problemi şu: Dedikodu ve manipülasyon lige çok zarar veriyor. Galatasaray olarak bundan birkaç hafta önce birkaç hafta sonra oynayacağınız Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörüne transfer teklifi yaparsanız ve tablo da dün geceki gibi olursa insanlar konuşur. Milletin ağzı torba değil ki, büzesiniz.

Lincoln geçtiğimiz aylardaki haline göre çok daha istekli gibi... Hakan Şükür sonradan oyuna girse de, gelecek haftaki Fenerbahçe maçına mesajlar gönderiyor gibiydi. Servet aynı Servet... İnanılmaz bir mücadele içinde. Ama dedik ya, dün geceki maç hiçbir şey için ölçü olmayacak kadar basit ve sıradan bir karşılaşma gibiydi.

Mesela ikinci yarıda Belediye'nin yıldızı Tjikuzu'nun isabet ettiremediği tekme dünyanın her yerinde en az bir sarı karttır. Şimdi tablo böyle olunca, Selçuk Dereli de hakemlikte Türkiye'nin bir numaralı ismi olunca biz de mi bir tuhaflık var yoksa hakemliğimizde mi diye düşünmeden edemiyoruz.

BÜLENT TULUN: BAŞIMIZA GELENLER (FOTOMAÇ)

Ligin 31. haftasında böyle bir manzara aslında kalite açısından çok iyi gibi görünebilir, ama oynanan futbola baktığımız zaman maalesef böyle bir izlenime varamıyoruz. Bu özellikle haziran ayında dünyanın gözü önünde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılacak Milli Takımımız ve bu ekibi seçecek Fatih hoca için bir handikap oluşturuyor.

Yüzlerce futbolcunun oynadığı ve ekmek parası kazandığı Türkiye liglerinde sanal ortamda oturup insanlara, sahada ter döken futbolculara leke, çamur atmak çok kolay. Bu lekeleri atanlar İngilizcesi herkesçe mağruf (Kaybeden) kişilerden kaynaklanıyor. Ama attıkları leke, bilinmeyen kaybedenlere geri dönmüyor.

24 aydır bir tane yabancı transferini doğru yapamayıp, eline yüzüne bulaştıran Adnan ve Adnan şirketi, koştuğu kulvarlarda geldikleri andan itibaren hepsinde saf dışı kaldılar. Sonralıkla bando mızıkayla getirilen Barusso'nun nerede olduğu hakkında muhtelif rivayetler var. Futbolun çok fazla sürprizi yoktur. 3-0 kazanmasına rağmen önümüzdeki haftaki büyük derbide Galatasaray'ın galip gelmesi sürpriz olur.

MURAT ÖZARI: LİNCOLN DÖNDÜ (FOTOMAÇ)

Galatasaray, bu sezon şampiyon olursa, kupayı istifa eden Feldkamp'a göndermek gerekiyor. Feldkamp, istemeden de olsa gerçekten büyük bir iş başardı. Teknik direktörün görevden ayrılışı, bir takıma bu kadar yarar mı? İnanılır gibi değil. Galatasaraylı futbolcular, Feldkamp'ın Türkiye'den gitmesini bekliyorlarmış.

Eğer Galatasaray şampiyon olursa Servet'in katkısı çok büyük olacak. Servet, Fenerbahçe gibi bir takımdan Anadolu takımına gidip, kaybolmadan tekrar İstanbul'a döndü. Bu her babayiğidin harcı değil.

Bana göre Ali Sami Yen'de alınacak bir beraberlik bile Fenerbahçe'yi şampiyon yapar. Galatasaraylı futbolcular, bu maçta gösterdikleri inancı Fenerbahçe karşısında da gösterirlerse Ali Sami Yen'den zaferle ayrılabilirler. Son olarak Necati konusuna değinmek istiyorum. Hafta boyunca her zaman olduğu gibi olayları abarttık. Herkes çocuğun üzerine gitti. Ne oldu? Çocuk sahaya çıktı elinden geleni yaptı. Felaket tellallığı yapmaya maalesef bayılıyoruz.

ZAFER ERTEM: HARİKA ÜÇLÜK (FOTOMAÇ)

Daha sıkı bir maç bekliyordum doğrusu. Hafta içinde öyle yaygara koparıldı ki sormayın gitsin. G.Saray maçı kazanmak istedi ve kazandı o kadar. Şu bir gerçek G.Saray, çift liberolu tek forvetli oyun sisteminde daha garanti ve istekli oynuyor. Maç öncesi tek endişem buydu, eğer Cimbom, Büyükşehir Belediye önüne çift forvet çıksaydı rakibinin ekmeğine yağ sürerdi.

Bana göre ilk 11'de Nonda çıkmalıydı. Ümit 55'te sakatlandı ama yerine Güler yine tercihini Hakan Şükür oldu. Sonuçta hoca tercihi, tabii ki saygı duyacağız.

Bu arada Hakan Şükür inanılmaz bir gol kaçırdı. Bunu ancak atacağı bir gol telafi edebilirdi o da son dakikada attığı golle kendini affettirdi. Abdullah Avcı yenilen ikinci golün hemen öncesinde Adriano ve Sertan'ı oyuna aldı ama bu değişiklikler de Belediye'ye hücum zenginliği getirmedi. Bir çift sözüm de hakem Dereli'ye olacak. Sakin maçı strese sokmak için inanılmaz çaba harcadın. Özellikle Lincoln'e yapılan faulleri görmezden gelmekle ne kazandın ki? G.Saray önemli bir üç puanı daha kasasına koydu. Fenerbahçe derbisi öncesi moralini de düzeltti. Kendini de taraftarını da erkenden derbi havasına soktu.

KANAT ATKAYA: BOKS ÇALIŞ LİNCOLN'CÜM! (HÜRRİYET)

LİNCOLN yemek seçen çocuk gibi. Sanki sadece Olipiyat Stadı'ndaki maçlarda oynamayı seviyor.

Dün atılan tekmelerden fırsat buldukça harika işler yaptı. Kendisine samimi bir önerim de olacak. Bu yaz, futbol yerine boks ağırlıklı çalışma yapmalı. Şaka yapmıyorum. Boksta "iyi yumruk almak" diye bir hadise var. Darbeden kaçamayacaksan usülünce yiyeceksin yumruğu.

Rahmetli Oğuz Aral güzel anlatırdı. Neyse... Lincoln'e bazen sert faul yapılıyor, bazen normal faullerde o uçuyor ve bazen kaçabileceği pozisyonda "Bu adam bana gelip koymaz herhalde top filan da ayağımdan çıkmışken..." derken zıbonk (!) diye darbeyi alıyor bünyeye...

İLHAN SÖYLER: DİRENEN KAZANDI (HÜRRİYET)

Lincoln, daha maçın başında, "Ben bu oyuna asılacağım, ayakta kalacağım" mesajını verdi. Brezilyalı yıldız, direndi, mücadeleyi bırakmadı ve ilk golü hazırladı. G.Saray'ın attığı ilk gol, direnişin eseriydi.

Lincoln, istekli futbolunu devam ettirdi ama zaman zaman kendini kolayca yere bırakıp faul almaya çalıştı. Öyle ki, attığı golü bile görmeden başladı isyan etmeye... Topu Belediyespor filelerinde görünce isyanı bıraktı, gol sevincine ortak oldu.

G.Saray'da 90 dakikalık oksijen var. Tempoyu da iyi ayarlıyorlar. Uzun zamandır gole hasret kalan Hakan Şükür, maçın uzatma dakikasında fileleri havalandırıp sıkıntıyı üzerinden attı. Belediyesporlu futbolcular, gereksiz yere sinirlendiler. Oynamaktan çok oynatmamayı düşündüler.

G.Saray Yönetimi, şampiyonluk yarışı devam ederken yeni bir teknik direktör arayışına girmeyip, "Bu işi kendi içimizden çözeriz" mantığıyla hareket etti. Bana göre de doğrusunu yaptılar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 31 21 7 3 69 32 70
2 Galatasaray 31 21 7 3 56 20 70
3 Sivas 31 21 4 6 50 23 67
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 31 20 4 7 48 31 64
5 Kayseri 31 13 10 8 46 29 49
6 Trabzon 31 12 6 13 39 37 42
7 G.B. Oftaş 31 10 10 11 30 31 40
8 Denizli 31 11 6 14 40 45 39
9 Ankaragücü 31 10 9 12 32 40 39
10 İ.B.B. Spor 31 10 8 13 42 42 38
11 Gaziantep 31 10 8 13 33 43 38
12 Bursa 31 9 10 12 30 35 37
13 Konya 31 10 5 16 35 59 35
14 Ankaraspor 31 8 10 13 32 37 34
15 G.Birliği 31 8 8 15 40 45 32
16 Ç.Rize 31 7 8 16 31 55 29
17 V.Manisa 31 6 8 17 38 55 26
18 Kasımpaşa 31 6 4 21 20 52 22
Haftanın Maçları
31. Hafta
 Ankaragücü 0  
  Konya 3  
 Sivas 2  
  Ankaraspor 1  
 Trabzon 0  
  G.Birliği 0  
 Gaziantep 1  
  V.Manisa 0  
 Bursa 1  
  Kasımpaşa 0  
 Fenerbahçe 4  
  Denizli 1  
 Ç.Rize 1  
  Beşiktaş 2  
 G.B. Oftaş 1  
  Kayseri 1  
 İ.B.B. Spor 0  
  Galatasaray 3  
Haftanın Maçları
32. Hafta
 Denizli Sivas Cumartesi 19:00  
 Gaziantep Trabzon Cumartesi 19:00  
 Kasımpaşa Ankaragücü Cumartesi 19:00  
 G.Birliği İ.B.B. Spor Cumartesi 19:00  
 Beşiktaş Bursa Cumartesi 19:00  
 Kayseri Ç.Rize Cumartesi 19:00  
 Ankaraspor G.B. Oftaş Cumartesi 19:00  
 V.Manisa Konya Cumartesi 19:00  
 Galatasaray Fenerbahçe Pazar 19:00