kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebzeli kavurma

Büyük bir tencerede bir çorba kaşığı yağı ısıtın. Etleri hızlı ateşte yumuşayana kadar gerekirse biraz daha yağ koyarak 4-5 dakika soteleyip tencereden alın. Kalan yağı, aynı tencerede orta ateşte ısıtıp, soğan ve sarmısağı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Etleri tekrar tencereye alın. Makarna sosu, patlıcan, kabak, mercanköşk, su, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynama noktasına getirip ateşi kısın ve 10 dakika hafif ateşte pişirin. Mercanköşkle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gram hindi kalça kuşbaşı
* 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 soğan (piyaz doğranmış)
* 2 diş sarmısak
* 500 gram domatesli makarna sosu
* 250 gram patlıcan (küp doğranmış)
* 250 gram kabak (küp doğranmış)
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk (doğranmış)
* 2 sap taze mercanköşk (süslemek için)
* 1 çay kaşığı karabiber

Portakallı kereviz
Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun. Portakal suyu, zeytinyağı ve arzu ettiğiniz miktar tuzu çırpıp malzemenin üzerine gezdirin. Şekeri ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerine kereviz yaprağı serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo kereviz (halka doğranmış)
* 2 adet soğan (halka doğranmış)
* 1 adet havuç (halka doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 adet portakal suyu (ekşi)
* 2 adet kesme şeker
* 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış)

Çoko kurabiye
Tereyağı, vanilya esansı, esmer şeker ve yumurtayı koyu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kekun, kakao, kuru üzüm ve çikolataları katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan çorba kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine 5 cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın, ılık veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gram tereyağı (doğranmış)
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı kekun
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 100 gram damla çikolata
* 80 gram beyaz çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
* 80 gram bitter çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)