kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Cevizli kadayıf sarma

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.

MALZEMELER 10 kişilik
*
1/2 kilo kadayıf
* 250 gr. iri çekilmiş ceviz içi
* 125 gr. tereyağı veya margarin

Şerbeti için:
*
3.5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 paket vanilya

Pilavlı güveç
Pirinci tuzlu bol kaynar suda en az 1 saat dinlendirin. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp süzün. Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda etleri karıştırarak 10 dakika soteleyin. Kaynar suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 40-45 dakika pişirin, suyunu süzüp ayırın. Ayırdığınız suyu 600 ml'ye tamamlayıp sıcak tutun. Kalan yağı ısıtın, yeşil biberleri ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Pirinci ekleyin, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Kavrulmuş pirinci güveç kabına alın, et suyu ve tuzu katın, bir kez karıştırın, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Domates ve etleri harmanlayın, pilavın üzerine yerleştirip, tuz ve karabiber serpin. Tekrar fırına yerleştirip 15-20 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
3 su bardağı pirinç
* 1/2 kilo dana eti (kuşbaşı kesilmiş)
* 70 gr. tereyağı
* 3.5 su bardağı su (kaynar)
* 4 adet yeşil sivri biber (iri doğranmış)
* 1 adet domates
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Tepsi kebabı
Kıymayı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, iki parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1/2 kilo kıyma
* 1 kilo kemer patlıcan 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 75 ml. et suyu
* Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)