kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

AB'nin ipi

Batı'dan destek aldığı ve onlarla işbirliği yaptığı gerekçesiyle sivil toplum örgütlerini fişleyen 2006 tarihli andıçtan bugün de söz etmek istiyorum. Aramızda, Avrupa Birliği'ni "düşman örgüt" gibi görenler var! Buna mukabil, bir çok liberal/aydın, Tayyip Erdoğan'a, "AB'nin ipine sarılmasını" tavsiye ediyor. Başörtüsü ile ilgili düzenlemelerin yapıldığı günlere dönelim. Prof. Mehmet Altan, "Başörtüsü sorununu genel bir özgürlük paketi içinde halledin" önerisinde bulunmuş ve maalesef, kimileri onu ağır bir dille eleştirmişti. Ama baksanıza, Erdoğan ve AK Parti bugün, Altan'ın dediğini yapıyor. İhmal edilen bazı düzenlemeleri parlamentoya getiriyor.
AB karşıtı andıçlar yeni değil. 2004 yılının mart ayında da, İstanbul Jandarma 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın gönderdiği fişleme notunu hatırlatalım: Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, kaymakamlardan, "bölgelerindeki sosyete grupları, satanistler, Masonlar, Klu Klux Klan ve Avrupa Birliği yanlıları" hakkında bilgi istemiyor muydu? Daha sonra, hatalı tercüme yapıldığı, "sosyete" den kastedilenin, İngilizce "society", yani "cemiyet/dernek" olduğu, ikinci dünya savaşından kalan belgedeki Klu Klux Klan ibaresinin de yanlışlıkla muhafaza edildiği ortaya çıktı.
"İç düşmanın" izini sürüyorlar ama, maşallah ciddiyet sıfır! Ama dikkat ederseniz, her belgede ve de laiklik mitinglerinde AB yandaşları hedef alınıyor. Kadere bak! AB'yi savunmak, muhafazakârlara (Ilımlı İslâsmcılara) kaldı!