kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erkek arkadaşımı mutlaka geçeceğim

Başarılı rallici Burcu Çetinkaya, 'Can Dostum' adlı yarışmayla adını geniş kitlelere duyurdu. Kanal 24'te kendi hazırladığı bir otomobil programı da sunan Çetinkaya, Cosmopolitan dergisine 'hız tutkusunu' anlattı.

Ders almak gerekiyor

* Gaz pedalına ilk olarak kaç yaşında bastınız?
Babam ehliyet almadan araba kullanmamı yasaklamıştı. Ben de buna uydum ve 18'ime kadar gaz pedalına basmadım. Sadece 13 yaşında bir kez traktör kullanmıştım.

* Hız tutkusu nasıl başladı?
13-14 yaşlarında izlediğim yarışlardan etkilendim. Sadece hız değil; doğayla iç içe olması, adrenalin barındırması ve içinde arabaların olması ilgimi çekti.

* Nasıl başlanıyor bu spora?
Mutlaka ders almak gerekiyor. Bunun en ucuzu eğitim seminerleri... İstanbul Otomobil Derneği'nin verdiği ya da 'Volkan Işık'la Ralliye İlk Adım' isimli kurslara katılabilirsiniz. Ben de öyle başladım.

* Yaptığınız sporun günlük hayatınıza katkıları oluyor mu?
Bu iş baştan aşağı bir koşuşturma. 'Araba bozulursa yeni bir araba nereden temin edebilirim, lastik patlarsa ne yaparım?' diye hesap yapıp, bu tür krizlere karşı tedbirli olmayı ve onlarla baş etmeyi öğreniyorsunuz.

* Erkek arkadaşınız var mı?
Evet var... Hatta o da benim gibi bir yarışçı. Aynı grupta yarışıyor olmamıza rağmen onu henüz geçemedim. Ama bir gün geçeceğim, pes etmiş değilim!